Як без стресу повернутися до школи після канікул

В українських школярів у понеділок, 5 листопада, розпочнеться друга чверть. Їй передував тиждень осінніх канікул. Повернутися до шкільного ритму після семиденного відпочинку іноді непросто.

“Якщо дитина не хоче йти до школи після канікул, проблему слід вирішувати мирним шляхом, без криків і погроз з боку батьків. Перш за все, слід знайти для дитину додаткову мотивацію. Для молодших школярів стимулом можу бути похід за канцелярським приладдям до магазину. Для старших – купівля нового одягу.

З початку тижня слід повернутися до звичного розпорядку дня і режиму сну. Школярам слід спати не менше 8 год.

Якщо дитині кілька днів поспіль важко прокидатися, протягом дня вона млява і втомлена, проблема у сні. Намагайтеся збільшити кількість сну. Дітям, які ходять до початкової школи, не завадить година денного сну.

Варто збільшити перебування дитини на свіжому повітрі. Корисними будуть вечірні прогулянки, рухливі ігри і легкі фізичні навантаження. Це додасть сили і енергії.

“Восени важливо подбати про щоденний раціон дитини. Слід вживати більше овочів, фруктів, горіхів і сухофруктів. Варто збільшити вживання сезонних продуктів. Зокрема, гарбуза, хурми, гранату, мандаринів. У чай додавайте лимон, імбир або обліпиху. Це корисно для здоров’я, особливо холодної пори року.

З перших днів навчання після канікул не варто тиснути на дитину з виконанням уроків. Повертатися до гуртків чи занять ііз репетитором слід поступово. Надмірні навантаження можуть позначитися на самопочутті дитини.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *