Всесвітній тиждень Космосу на Буковині

На відзначення World Space Week – Всесвітнього тижня Космосу – ініціативна група чернівецьких вчителів провела низку акцій для учнівської молоді.

Темою ж цього міжнародного свята нинішнього року стала «Супутники покращують життя» /«Satellites Improve Life»/ .

Усі охочі могли долучитися до конкурсу малюнків «Наносупутники на орбіті» або «Супутники Ілона Маска», наукових есе «Супутники у нашому житті» та онлайн-уроків.

Юні дослідники з навчальних закладів міста й області взяли участь в онлайн-івентах з популяризації астрономії. Особливо активно дискутували на онлайн-уроці «Штучні супутники: минуле, сьогодення, майбутнє», який провів В.В. Яценко, директор Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка, кандидат фізматнаук.

А усі 30 учасників, а це – учні та студенти різних освітніх та позашкільних закладів – які взяли участь в онлайн-заходах та виконали ще і конкурсні завдання,  нагороджені іменними сертифікатами.

Космос, безперечно, об’єднує думки, людей, наукові та культурні осередки, міста, держави… Та все ж хочеться нагадати слова Героя України, астронавта Леоніда Каденюка: «Зараз нам говорять, що в недалекому майбутньому можна буде переселятися на інші планети. А от я думаю, що спочатку потрібно привести в порядок нашу рідну планету. Потрібно направляти інтелект людства на те, щоб берегти, а не руйнувати екологію. Адже саме в космосі розумієш, наскільки не ідеальне наше суспільство, наскільки неправильно воно живе».

Дуже хочеться, щоби юні дослідники космосу не забували й про Землю, адже з неї починається досягнення космічних висот!

Вл. інф.

Автори малюнків: Юліанна Ясинська, Олександр Павлюк, Іван Гудима,  Іван Мельник, Даниїл Гамалюк, Роман Антонюк,  Олександра Дорош, Антон Колтунович, Софія Ніцович.  Обкладинка –   Ярослав Козак.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *