Що українці найчастіше придбавають в Інтернеті

За останні шість місяців українці стали частіше шукати в мережі квартири та будинки, а також вже звичні побутову техніку та одяг. Про це свідчить статистика пошукових запитів користувачів на одному з найбільших сервісів онлайн-оголошень OLX.

Згідно з даними аналітиків, найбільше українцям знову потрібні велосипеди – їх з січня по липень шукали 550 667 разів. До речі, саме двоколісний друг з 2014 року є беззмінним лідером і не залишає перших позицій рейтингу. Також, як показує статистика, все більше українців цікавляться придбанням житла та його облаштуванням.

“У рейтингу “квартира” за рік перескочила з 10-го на 3-тє місце, а “будинок” вперше потрапив в десятку лідерів. Вперше там же виявився і “холодильник”. А запит “диван” обігнав бюджетний “планшет Jeka JK” і “мотоблок”, перемістившись на другу позицію”, – кажуть аналітики сервісу.

За даними компанії EVO, за перші півроку 2018-го на її онлайн-маркетах Prom.ua, Bigl.ua, Shafa.ua, Crafta.ua українці витратили 10 млрд грн. Відповідно зросла і кількість покупок: за перші 6 місяців українці зробили 11,2 млн замовлень, що на 47% більше, ніж роком раніше.

Що стосується трендів, то аналітики маркетів відзначають зростання попиту на товари щоденного споживання (одяг і взуття, техніка і електроніка, косметика), вибір хендмейд як подарунків і зростання масштабів усвідомленого споживання (продаж і купівля старих речей).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *