Лісові дороги навіть кращі за шляхи загального користування

Лісова дорога у 2,2 км у передгірській частині Банилівського лісництва – найновіша у «сімействі» лісових доріг Сторожинецького лісгоспу. Від здачі її в експлуатацію минуло лише два роки. Вона прямує від підніжжя гори Думітриця на Фальківський перевал, майже до меж Сторожинеччини. Далі вже починаються терени Вижниччини й Путильщини.

На виконання десятирічного плану розбудови доріг на усіх  лісництвах Сторожинецького лісгоспу побудовано понад 20 км нових лісових путівців. І нині на балансі лісгоспу – 275 км лісових доріг. Звісно, дорогами цими користуються мешканці Сторожинецького району, найбільшого на Буковині.

Нові лісові дороги слугують і розвиткові туризму в районі і в області. Широким дорожнім полотном із якісним гравійним покриттям та ще й із захопливими краєвидами буковинського передгір’я безперешкодно проходять не тільки лісовози, але й легковики. А ще нові дороги – чимала користь для екології гірських лісів, адже, завдяки новій трасі, у кілька разів скорочені трелювальні волоки з верхніх лісосік. Визначення подальших робіт залежатиме від умов нового лісовпорядкування, яке набере чинності 2020 року, повідомила прес-служба Сторожинецького лісгоспу

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *