Коли святкуватимуть випускні цьогорічні одинадцятикласники

Дата випускного в школах України прив’язана до закінчення основної сесії ЗНО 2018. До цього знаменного дня ще кілька місяців, але підготовка вже стартувала. Коли святкують випускний 2018 в Україні та скільки цього року буде випускників – читайте в матеріалі від 24tv.ua.

 

Коли святкують випускний 2018 в Україні

Дата випускного в школах призначена на 23 червня – це перша субота після закінчення ЗНО та оголошення результатів тестування. Випускний вечір – це як острівець для абітурієнтів після випробувань на ЗНО і перед вступною кампанією.

Відразу уточнимо, що офіційної і єдиної дати для святкування випускних в Україні немає. Все на розсуд навчального закладу, рекомендовані дати проведення випускних в рамках від 25 травня до 24 червня. В школах індивідуально приймають рішення святкувати випускний вже після ЗНО, або ж поєднати випускний та останній дзвінок.

Останній дзвінок для випускників 2018 року пролунає традиційно в останню п’ятницю весни – 25 травня. А сесія ЗНО 2018 почнеться трохи раніше: вже 22 і 24 травня відбудуться перші тестування з математики та української мови та літератури.

Після закінчення зовнішнього незалежного тестування і оголошення його результатів випускники зможуть попрощатися зі школами та розпочнуть своє доросле життя. Найчастіше дата випускного вечора призначається вже після закінчення ЗНО, щоб випускники не відволікалися від підготовки.

Скільки випускників в 2018 році

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що в 2018 році буде рекордно мала кількість випускників – близько 200 тисяч на всю країну. Це пов’язано з піком спаду народжуваності в Україні в 2001 році. У наступні роки спостерігався повільний ріст народжуваності.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *