Благодійники зібрали понад 14 тис. гривень на лікування онкохворих дітей у Чернівцях

За майже 13-річну історію діяльності, Фонд «Подаруй дитині життя» допоміг одужати 216-ти діткам, а зараз підтримує ще 184-х, які перебувають на обліку (лікуються,  перебувають у стані ремісії, приходять на перевірку).

 

На благодійній вечірці від фонду «Подаруй дитині життя» свою творчість дарували діти – дітям

Саме так – «Діти – дітям» – назвали організатори благодійну вечірку з аукціоном, на якій збирали кошти для юних пацієнтів онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Подібні акції – доброчинні концерти, ярмарки, аукціони тощо – благодійний фонд «Подаруй дитині життя» влаштовує часто, і щоразу до цих подій долучаються різні люди зі щирими серцями, і кожний такий захід має свою «родзинку». Цього разу було Благодійне свято весни, яка невпинно наближається.

Святковий настрій для гостей вечірки творили модельні агенції, танцювальні колективи, шоу-балет, душевні ведучі вечора Вікторія Яшан і Дарія Кокоткіна,  а також численні спонсори і меценати. Фуршет у розкішному залі ресторану Palazzo доповнювався келихом доброго вина від WineTime, але найчудовішими були діти.

На фото Марії Ластівки – ведучі благодійної вечірки Даша Кокоткіна і Вікторія Яшан

Діти, які старалися на найвищому рівні відпрацювати свої номери. Діти, які своїми вправними золотими рученятами підготували для аукціону прекрасні лоти, які були справжніми витворами мистецтва. Діти, які просили батьків придбати їм ці лоти – тому що дуже гарні, і тому, що задля доброчинності. І діти, які в той час перебували в лікарняних палатах і задля яких це дійство проводили. Адже, як слушно написала на своїй сторінці натхненниця цього вечора, модель Саша Кирик, «найщиріша допомога – допомога від дитини, і ми щасливі усвідомлювати, що так багато дітей долучається до Благодійного свята весни!»

 

Олександра Кирик (на фото Богдана Том’яка – в центрі) – чернівчанка, яка працює моделлю, серед іншого, й за межами України – рекламує одяг європейських брендів. Знаючи про багаторічну діяльність фонду «Подаруй дитині життя» (за два місяці організація відзначатиме 13-ліття), дівчина сама звернулася до з фонду й запропонувала влаштувати благодійний захід у такому форматі. Задум сподобався усім, тож узялися за його втілення, яке так само стало успішним.

Юні моделі демонструють святковий дитячий одяг. Фото Марії Ластівки

Відомість далеко за кордонами не тільки Чернівців, а й України дозволяє Фондові залучати до порятунку онкохворих юних буковинців цілий світ. Наприклад, у Чикаго «Міс Українська Діаспора – 2014» Уляна Фенин систематично проводить благодійні ярмарки, зароблені на яких кошти передає через Фонд «Подаруй дитині життя»  дитячому онкогематологічному відділенню. А італійський фонд Гвідо Вености з Мілана, який кілька років тому надав малим буковинцям з онкологічними захворюваннями 10 тис. євро, наприкінці 2019-го знов переказав сюди чималу суму – 6 тис. євро. Попереднього разу для пацієнтів відділення закупили функціональні ліжка, матраци, катетери… У що вкладуть кошти цього разу – ще міркують.

Як повідомила членкиня правління Фонду «Подаруй дитині життя» Марія Ластівка, подібні акції, які підтримують доброчинці, Фонд організовує часто. Торік  юним пацієнтам онкогематології запропонували написати про свої матеріальні бажання в листах – і далі працівники Фонду знайшли доброчинців для втілення цих мрій. Не забракло щедрих людей, які змогли відгукнутися і забезпечити дітям позитивні емоції. Насиченим подіями буде й цьогорічний лютий. Уже сьогодні, 13 лютого, на вул. Кобилянської в Чернівцях навпроти офісу Фонду, що на розі вул.Гоголя, триватиме благодійний ярмарок за участі представниць Клубу успішних чернівчанок. 17-го свято з солодощами, розвагами й аніматорами проведуть просто у відділенні лікарні, а 18-го разом з тими ж Успішними чернівчанками у драмтеатрі організують благодійний концерт до Дня онкохворих дітей.

На фото Богдана Том’яка: засновник і президент Фонду «Подаруй дитині життя», постійний учасник доброчинних заходів Франц Федорович дарує щойно придбаний ним лот – справжній мистецький витвір, букет тюльпанів, ініціаторці заходу Олександрі Кирик.

А тим часом на вечірці розкуповували лоти: малюнки в різних техніках, оригінальні аплікації, вишиті картини, розкішні дитячі сукні, віночки, прекрасні штучні букети квітів…

Лоти чекають своїх покупців. Фото М.Ластівки

Неймовірно, але більшість лотів виготовлені дітьми, та ще й молодшими школярами років 8-9!  Найбільше лотів підготували учні молодшої школи №9 та ЗОШ №24 ім. О.Кобилянської, потужно долучилися також учні 3-ї гімназії та ЗОШ №27.

Цей Ангел був одним з найдорожче придбаних на аукціоні лотів.

На аукціоні зібрали 14 тис. 343 грн.

 Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *