Олександр ФИЩУК: «Іду в нардепи, бо знаю, як змінити країну. І хочу побачити її ще за свого життя сильною, щасливою, гідною»

 

Зрештою, весь його життєвий і трудовий стаж свідчить про те, що кандидат у нардепи по 202-му округу Олександр ФИЩУК є людиною, для якої праця з віддачею на майбутнє не є порожнім звуком.

Народився він 1958 року на Кіцманщині, у селі Борівці. Після школи працював водієм у Кіцманській автотранспортній колоні, служив у війську, був інструктором автосправи, майстром дільниці на «Гравітоні», закінчив фізичний факультет Чернівецького університету. А коли почав закладати підвалини податкової справи в Чернівецькій області, пішов вчитися ще й на економфак. Відтак керував Кіцманським районом, був головою облдержадміністрації. На цій посаді займався розвитком усіх галузей і напрямків. Та чи не найбільше цікавився роботою охорони здоров’я. Бо життя і здоров’я людей, на його думку,  це головне.       

– За останні півроку 1300 краянам в кардіоцентрі надано допомогу з використанням ангіографу. І це 1300 врятованих життів, бо якби ми не отримали його, то цих людей уже б не було, – наголошує Фищук. – Як на мене, увага до медичної галузі – це головне, оскільки стосується здоров’я і життя людей. Тому намагався якнайбільше зробити саме в цьому напрямку, – каже кандидат.

За його головування відкрили нове відділення інтервенційної кардіології, яке обійшлося бюджету у 29 млн грн, з яких 18 млн пішло з обласного бюджету. І це саме ті кошти, які Фищук закумулював завдяки депозиту, на який він поклав невикористані кошти від митного експерименту. Тоді окремі політики дуже його критикували, бо казали, що кошти треба спрямувати на ремонт доріг. Але ж  Чернівецька і Сумська області були єдиними в Україні, в яких не було комунальних ангіографів і де не виконувалися ні екстрені, ні планові операції стентування.  Дороги можна відремонтувати будь-коли, а людське життя не повернеш. За його каденції покращили свій матеріальний стан усі центральні районні лікарні області, а онкодиспансер нарешті придбав апарат точкового опромінення.

Та чи не найбільше характеризує Фищука як людину і патріота його боротьба з контрабандою товарів, які завозяться на територію України. Тому він оголосив війну як  керівнику митниці Салагору та його клану, так і начальнику управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Тичині, який у перші 9 місяців роботи в Чернівцях обзавівся «хатинкою» й 9-ма «клаптиками» землі у курортній зоні Мигового. До слова, останній самовисуванцем іде на цьому ж 202-му окрузі. Фищука, як відомо, висунула політична партія «Сила і честь». Такі люди, на думку Ігоря Смешка,  потрібні державі і «СІЧі», бо саме через цю борню Фищук і позбувся посади голови ОДА: його не хотіли чути ні прем’єр, ні президент – це було не в їхніх інтересах. «Хоча закривати на таке очі – злочин. А вже займатися таким – тричі злочин проти українського народу, особливо під час війни», – наголошує О.Фищук.

Будучи головою облдержадміністрації, він неодноразово звертався також до прем’єра з пропозиціями щодо поліпшення процесу децентралізації, який не завжди сприймається на місцях і не завжди несе в собі позитив. Та його знову ж таки не почули – бо не вигідно. «А Верховна Рада є тим органом, з допомогою якого можна в державі змінити все на краще. Потрібно лише хотіти та знати, як це робити», – зауважує кандидат Фищук.    

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *