Новообраний мер Чернівців склав присягу й узявся до роботи

Після трьох років «безголової» Чернівецької міської ради, сесію уперше вів міський голова. Олексій Каспрук, який переміг на виборах 25 травня, на сесії Чернівецької міської ради склав присягу міського голови. Привітати новоспеченого мера прибув екс-мер, нардеп Микола Федорук, який передав Каспруку «ланцюг бургомістра».

каспрук

Перша сесія під головуванням міського голови виявилася плідною. Депутати затвердили перелік парків і скверів м. Чернівці, Правила утримання домашніх тварин, погодили інвестиційну програму МКП «Чернівцітеплокомуненерго», а також розглянули низку земельних питань. Народні обранці своїм рішенням приєднали комунальне підприємство «Містобуд» до МТК «Калинівський ринок», мотивуючи це необхідністю збереження майна збиткового підприємства. Нагадаємо, що КП «Містобуд» до 2011 року очолював новообраний мер Олексій Каспрук, який після свого звільнення неодноразово заявляв, що тодішня регіоналівська влада міста довела підприємство до банкрутства. Крім того, депутати затвердили склад наглядової ради МТК «Калинівський ринок» у кількості 7 осіб.

Легким натиском кнопок депутати припинили депутатські повноваження екс-секретаря Чернівецької міськради Віталія Михайлішина, адже раніше він сам просив про це. СамогоМихайлішина в сесійній залі не було, тож 36 депутатських голосів зробили екс-секретаря, депутата й кандидата в мери просто чернівчанином…

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *