Новобудові три роки: дах тече, стіни тріщать. Господарюємо…

Новенькі й такі на перший погляд привабливі багатоквартирні будинки не завжди надійні. Вже через кілька років після того, як здали в експлуатацію новобудову по вулиці Будівельників, 26, далася взнаки «халтура»: дах протікає, вода з тротуару, що на метр вище від дороги, стікає до підвалів, через що на стінах уже виникли тріщини…

iqVcp2t9j5g

За свій добробуд мешканці будинку, об’єднані в ОСББ, відповідають самі. Щоправда, зауважують, що «об’єднували» їх майже примусово і роботою голови задоволені далеко не всі.

– Цей дах треба капітально ремонтувати, – каже мешканка однієї з квартир. – Тобто піднімати весь каркас. Усі це знають, але нічого не роблять. Поставили нові вікна, але при сильному дощі вода крізь них тече просто на меблі. От зараз у мене в кімнаті з люстри крапає на диван. Ми писали не одну заяву, але ніхто нічого не хоче робити. Люди думають – вода є, світло є, ліфт працює та й добре, і мовчать…

На загальних зборах мешканців будинку від голови ОСББ Юрія Стекайла вимагали детального звіту про роботу за рік. Проте увесь галас і колективні звинувачення виявилися марними, бо до конструктивних рішень не призвели. Хоча дійшло вже й до добровільного складення повноважень головою, збори врешті-решт визнали нелегітимними, адже на них були присутні менше половини мешканців будинку.

Найбільший активіст, який власне й намагався залучити увагу громадськості через пресу, у зазначеному будинку не проживає. Це батько однієї з мешканок, Василь Фуга.
Він упевнений, що всі проблеми в будинку загострюються саме через бездіяльність голови ОСББ. На його думку, голова повинен вдаватися до радикальніших методів, у разі необхідності подавати до суду на неплатників чи забудовника.

На ремонт даху потрібно близько 120 тисяч гривень, і треба змусити забудовника відремонтувати покрівлю за гарантією, – вважає Василь Фуга.

Сам голова ОСББ від коментарів відмовився.

Ольга СКЛЯРЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Новобудові три роки: дах тече, стіни тріщать. Господарюємо…”