Вчені розвінчали міф про корисність йогуртів

Реклама розповідає про величезну користь лакто- і біфідобактерії, що містяться в йогуртах, для травної системи людини. Та чи є корисні бактерії в магазинних йогуртах? Давайте почуємо експертів-науковців.

Найперше, ви ніколи не замислювалися, чому йогуртні продукти можуть більше місяця зберігатися без холодильника? Їх швидше можна назвати консервами, ніж корисним для організму кисломолочним продуктом.

Експерти-науковці споживчих організацій Євросоюзу перевірили близько 180 інгредієнтів йогуртів  і авторитетно заявили:  промислові йогурти не дають користі організму. Десять найбільш популярних добавок до них науковці оголосили шкідливими. Багатьом компаніям заборонили позиціонувати свої кисломолочні десерти як профілактичні, тим більше як лікувальні. За результатами незалежної експертизи, в десертах популярних торгових марок корисних мікроорганізмів виявилося на порядок менше, ніж заявлено на упаковці, або вони просто були відсутні.

Науковці з Інституту Вейцмана  (Ізраїль) з’ясували, що корисні бактерії з йогуртів майже не приживаються в кишечнику. Хоча певна користь від такого продукту існує, але вона набагато менше, ніж прийнято вважати завдяки рекламі.

Британські науковці з університетів Суррея і Лідса проаналізували склад 921 йогурта з магазинів Британії. У 90% із них рівень цукру набагато перевищував прийняті в ЄС норми. Про це повідомило нещодавно видання BMJ Open.

В Україні незалежна експертиза показала, що одна порція магазинного йогурту містить три чайні ложки цукру, хоча на упаковці виробник вказує 10 г цукру на 100 г готового продукту.

Тож чи вживати йогурти, вирішувати вам. Та дієтологи не радять це робити хворим на цукровий діабет і людям, які стежать за своїм здоров’ям. А якщо дуже хочеться, зробіть його вдома за допомоги молока і закваски.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *