Сам собі «швидка» або Як понизити тиску без пігулок

 

Стреси вважаються однією з основних причин виникнення гіпертонії.  Тож якщо навчитися релаксації (розслабленню), можна взяти під контроль і підвищення тиску. А ще існує 5 дієвих способів, які допоможуть трохи знизити тиск навіть без ліків.   

 

Гарячі ванночки

Налийте в ємність воду, температура якої повинна бути приблизно 450C. Поставте в неї на 10 хвилин стопи ніг чи кисті рук. Судини в кінцівках від гарячої води розширяться й артеріальний тиск почне знижуватися. Можна також опустити у гарячу воду лікті, що теж понизить тиск на 5-10 позначок.

Холодна проточна вода

Вода повинна бути прохолодною. Вона зможе знизити серцеві скорочення, що знизить АТ.

Глибоке дихання протягомі 3-5 хвилин

Артеріальний тиск швидко знижується при правильному глибокому диханні. Для цього потрібно розслабитись і закрити очі, що зменшить стресове навантаження, яке є однією з основних причин виникнення гіпертонії.

Відтак глибоко вдихніть та рахуйте до 5. Але вдихати потрібно не грудною клітиною, а животом. Для цього покладіть на нього руку, щоби відчути, як живіт повільно підіймається. Далі видихніть на рахунок 5.

Завдяки глибокому диханню протягомі 3-5 хвилин, збільшується приплив крові до тканин організму, а в судинах знижується. Корисним буде, також, затримати дихання після видихання на 8-10 секунд, радить simya.com.ua.

М’ятний чай

Кілька листків м’яти залийте окропом та залиште настоятися 10 хвилин. Трохи охолодіть його та повільно приймайте.

Валер’янка

Вона міститься в багатьох медичних препаратах. Ця лікарська рослина є потужним заспокійливим засобом, який може добре впоратися з нервовим напруженням. Серцеві скорочення зменшуються й тиск знижується.

Головне не потрібно перевищувати рекомендовану інструкцією дозу препарату!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *