Адаптуйся до віку правильно

За класифікацією ВООЗ, старість починається після 75-ти років. Похилий вік – після 60-ти (хоча співробітникам «Версій» більше подобається «зрілий вік»!). А від 45 до 60 років – середній вік із найбільшим розквітом сил.

 

Відомо, що такої періодизації дотримується все життя сама королева Єлизавета ІІ. Ставши зрілою, та не старою жінкою, вона по-новому стала дивитися на життя. Ось що вона радить:

Відмовтеся від дієт. Дієти не працюють. Вони спричиняють поганий настрій і зворотний ефект, коли не вистачає сил на постійне недоїдання й хочеться пуститися берега.

Просто харчуйтеся  правильно, насолоджуйтеся дарунками природи у вигляді продуктів. Надмірна суворість у раціоні, як і переїдання, ще нікого не робили молодшими. Головне правило: менше калорій – більше білків.

Прийміть свою сивину. Фарбувати волосся – це нормально. Зміна зачіски, покращення зовнішності, експерименти з іміджем завжди на користь. Та не варто змінювати колір волосся лише для того, щоби приховати сиві пасма.

Робіть усе важливе просто зараз. Не відкладайте на потім. Перегляньте власні пріоритети. У вас є мрії, як у кожної людини. Так, вони важливі, але через численні побутові проблеми сприймаються як не важливі.  Насправді для них саме час. Починайте здійснювати мрії!

Приймайте свої помилки. Не соромтеся  їх. Можете сміливо розповісти друзям і близьким про всі омани, яким ви піддавалися. А ще краще зробити це з присмаком самоіронії: вам одразу стане легше.

Присвятіть себе собі. Рідні (діти, онуки, чоловік) – дуже важливі для вас. Ви хочете зробити все, щоби вони були щасливі. Стосунки з ними будуються саме на вашій віддачі. І даремно. Гарні стосунки не можуть бути однобокими. За справжньої  близькості рідні підтримують одне одного на шляху самореалізації. Присвятіть 50% свого часу собі – і близькі почнуть діяти так само. Чудовий баланс!

Не повторюйте минуле. Навіть у повсякденні. Змініть маршрут, яким зазвичай ходите з дому до магазину. Ваш мозок створив міцні нейронні зв’язки, які стали підґрунтям закоренілих звичок і шаблонного світосприйняття. Подивіться по-новому на світ, вчіться  нового.

Не переймайтеся думкою оточення. Усім догодити неможливо. Ліпше рахуватися зі своїм сумлінням, ніж із громадською думкою. Повірте,  світ зміниться для вас і ваше ставлення до нього стане більш привітним.

Відсутність грошей не виправдує неробу. Є люди, в яких дійсно не вистачає грошей на прожиток. А є такі, що скаржаться  на відсутність фінансів, аби нічого не робити. Зазвичай, коли зароджується справжні ідея, для неї магічним чином  з’являються ресурси. 

Вірте в любов. Кохання має бути вашим перманентним станом. Воно не залежить від віку.  Задумайтеся над цим.                 

Робіть неможливе. Будьте реалісткою:вимагайте неможливого. Після 50-ти час вийти з полону побоювань і проявити якості зрілої жінки.

Старіння – процес природний. Але пам’ятайте слова  Філліс Шлосберг:

«Красива молодість дається багатьом, красива старість – лише обраним».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *