За п’ять років – 555 самогубств

На Буковині за п’ять років 555 осіб вкоротили собі віку, – розповів Віктор БАЧИНСЬКИЙ, начальник обласного судово-медичного бюро, головний судово-медичний експерт Чернівецької області, завідувач кафедри судової медицини та медичного правознавства Буковинського державного медичного університету, доктор медичних наук, професор , заслужений лікар України.

4F8BAA7C-ABF6-4E60-8FFB-0EE1551B7D98_mwdynamic_mhdynamic_s

Цього року за вісім місяців ми вже маємо 85 самогубств (39 – по місту). Це тоді, як торік зафіксовано 130 самогубств по області та 39 у Чернівцях. Така тенденція спостерігається не тільки у краї, а й в усій державі загалом.

Найсумну статистику мають віддалені райони: Сокирянський, Кельменецький, але цього року з великим відсотком додалися Герцаївський та Глибоцький. Раніше ці два райони не давали таких вражаючих цифр, – зауважив Віктор Теодосович.

 

За період із 2008 по 2012 рік на Буковині було скоєно 555 суїцидів.       

 

Найбільша кількість самогубців серед чоловіків (75%). Ця цифра стабільна протягом багато років. Хоча суїциди дуже помолодшали, трапляються самогубства навіть до 18 років, тобто дитячі смерті: на рік таких буває 2 чи навіть 4 випадки.

Найчастіше накладають на себе руки у нетверезому стані (80%). Серед способів добровільно піти з життя на першому місці – повішання (80%), на другому – падіння з висоти(17%), решта – медикаментозні суїциди, вогнепальні, самоспалення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *