Юристів вистачає – фахівців обмаль

Про особливості діяльності структурних підрозділів управління юстиції в Чернівецькій області йшлося на зустрічі з його представниками – начальником Іваном СУШИНСЬКИМ, його заступницею Тетяною НІКОЛАЄВИЧ, керівником державної виконавчої служби Костянтином КОНДРЮКОМ і головним спеціалістом відділу державного нотаріату Едуардом ТКАЧУКОМ.
Перевірки, здійснені органами юстиції, виявили, що зі 118 осередків різних партій, зареєстрованих в області, 30 не займаються жодною діяльністю, або й взагалі відсутні за юридичною адресою. В центральні органи партій відправлені відповідні подання.
В області нараховується 32 установи та організації, в яких видаються нормативні документи місцевого значення. Своєрідними чемпіонами з цієї діяльності є ОДА, прикордонний загін, Кельменецька митниця і управління освіти. Від початку року підрозділи управління юстиції дали добро 35 актам нормативного характеру з 41. Решта 6 повернуті, оскільки відсутня нормативна база для їхньої реєстрації. Зрештою, немає й важелів впливу на суб’єкти нормоутворення, коли вони користуються нелегітимними документами. Потребує законодавчого уточнення і розподіл обов’язків між державними і приватними нотаріусами, зокрема в галузі ведення справ, пов’язаних зі спадщиною.
Цифра 67% завершених провадженням виконавчих справ викликала найбільші питання з боку журналістів. Причини невиконання рішень суду – перш за все відсутність майна, яке можна було б вилучити на покриття рішення суду, або призупинення рішень у зв’язку з відкриттям справ про банкрутство. Серед пріоритетів спрямування вилучених коштів у найбільш складних випадках названо задоволення позовів за аліментами, податкових вимог, позовів Пенсійного фонду тощо.
Вл. інф

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *