Від сьогодні, 1 червня, чернівчан обслуговує «Містосервіс»: обіцяють покращення

У Чернівцях з першого червня послуги з утримання багатоквартирних будинків колишніх 7-ми  ЖРЕПів надає комунальне підприємство «Містосервіс». А вже після 20 червня мешканці 710 багатоквартирних будинків отримають платіжки за квартплату від новоствореного підприємства, а це майже 17 тисяч особових рахунків.
Новий управитель з’явився замість семи ЖРЕПів, а саме –  №4, 5, 6, 9, 11, 14, 17, яких об’єднали в комунальне підприємство. Керівником «Містосервісу» призначили Романа Никифорука, який  починав кар’єру комунальника як небайдужий співвласник будинку. Відтак до успішного будинку почали  приєднуватися мешканці сусідніх будинків. Пан Роман не виключає, що за умови успішного господарювання їхнього підприємства інші чернівчани захочуть приєднатися до «Містосервісу», адже вони збираються конкурувати з іншими управлінськими компаніями, надаючи якісні послуги з управління багатоквартирними будинками з економічно обгрунтованими тарифами.  Про це він сказав на брифінгу. 

Протягом попередніх 4-х місяців тривало об’єднання семи ЖРЕПів. За цей час скоротили управлінський персонал від 35% до 20 відсотків та розширили кількість працівників робітничих професій, серед яких двірники, електрики, сантехніки тощо до 80%. Тим паче, було ще й 40 вільних переважно робітничих вакансій. Та навіть після їхнього заповнення оптимізація управлінського штату колишніх ЖРЕПів заощадить 1,2-1,5 мільйона гривень. Загалом же у семи ЖРЕПах налічувалося 209 працівників. «Тепер у нас буде менше керівників і більше робітників»,– підкреслив Роман Никифорук .А заощаджені кошти будуть переадресовані на збільшення зарплат для працівників. Робітникам обіцяють зарплату та премію за якісно виконану роботу. Двірник, приміром,зароблятиме до 8 тисяч гривень.

 Новий договір не потрібен і квартплата не зросте
Усі договори з мешканцями вже автоматично продовжені і вони залишаться чинними для співвласників. Попередній розмір оплати також не зміниться.  Водночас керівник «Містосервісу» наголосив, що оплата управлінській компанії складається з різного переліку послуг. І, що головне, мешканці самі можуть визначатися з розміром внесків, обираючи послуги, які вони хочуть мати, а від яких хочуть відмовитися, щоби зменшити оплату. А ще квартплата залежить від типовості будинку та його технічного стану. 
Найближчим часом, за словами Никифорука, вони проведуть побудинковий облік, щоби знати, скільки з кожного будинку отримується надходжень і скільки на нього можна  витратити. Таким чином співвласникам буде простіше контролювати роботу управлінської компанії. 
Роман Никифорук окремо підкреслив, що мешканці, не задоволені управлінською компанією, мають право, згідно до закону, змінити її. 

Де знайти «Містосервіс» та як отримати довідки
Управлінський персонал КП «Містосервіс» розташований за адресою колишнього ЖРЕПу №14 (вулиці Щербанюка, 43). А за адресами колишніх ЖРЕПів №4 (вул. Полєтаєва, 10) і №5 (вул. З. Космодем’янської, 4)  працюють філії «Містосервісу». 
Оскільки вся картотека ЖРЕПів, які об’єдналися у «Містосервіс», уже передана до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), що на вулиці Героїв Майдану, довідки про реєстрацію чи склад сім’ї віднині можна отримати тільки у ЦНАПі. Натомість у КП  «Містосервіс» надаватиметься інформація щодо заборгованості та оплати за будинок. 

До слова, новини підприємства є у Facebook, про що на брифінгу сказав очільник підприємства . «А від 1 червня ми розпочинаємо підготовку будинків до осінньо-зимового періоду», – підкреслив він. 

До слова, «Містосервіс» обслуговує і між будинкові території, які перебувають нині, м’яко кажучи, у катастрофічному стані. Тож з’являється надія на поліпшення ситуації, бо, вибачайте, набридло стрибати через калюжі та потрапляти в болото, коли в центрі міста сухо.  

…А цими днями «Містосервіс» розпочало так звану дератизацію – боротьбу зі щурами у підвалах підвідомчих їм будинків. І, що цікаво: там, де двері до підвалів були зачинені на замок, працівники кидали отруту через вікна. Виникає запитання: чи буде позитивним результат після такої боротьби?..

Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *