У Чернівцях – міжнародний турнір з боксу

Завдяки Віталію Михайлішину, до нас завітали збірні Ізраїлю, Росії, Молдови та українські боксери з різних областей.

29-30 вересня у Чернівцях в ОСК «Авангард» відбувся міжнародний турнір з боксу, присвячений Дню міста. В ньому взяли участь п’ять боксерів з Чернівців, які пройшли до фіналу, а троє з них стали призерами турніру.

– Цей турнір має статус міжнародного, тут змагалися команди з чотирьох країн: Росії, Ізраїлю, Молдови та України. У кожній ваговій категорії боксували наші хлопці з Чернівців, Донецької та Івано-Франківської областей, – розповів президент Чернівецької міської федерації боксу Володимир Загурський. – Буковина була доволі міцно представлена на змаганнях: з п’яти фіналістів троє – призери. Сьогодні спорт у нас загалом перебуває на підйомі. Це завдяки Віталію Михайлішину, який постійно підтримує нас. Боксери беруть участь у різних змаганнях, а один із наших хлопців боксує зараз на всесвітніх змаганнях військовослужбовців.

За постійну та всебічну підтримку спорту Віталієм Михайлішиним президент української федерації боксу п. Продіус і вся олімпійська збірна України з боксу передала очільнику міста підписані боксерські рукавички та вимпел. Наразі, саме завдяки Віталію Михайловичу, переможці турніру отримали не лише почесні грамоти, але й грошові винагороди.

– Завжди підтримував і підтримуватиму всі спортивні змагання у Чернівцях і зроблю все можливе, щоби якомога більше людей обирали здоровий спосіб життя, – пообіцяв Віталій Михайлішин. – Впевнений, що такі змагання треба проводити щонайменше 2-3 рази на рік, аби майстерність наших спортсменів зростала. Я за те, щоби саме чернівецькі спортсмени захищали прапори України на міжнародних змаганнях, олімпіадах тощо.

Віталій Михайлович щиро подякував за подарунок і впевнений, що ці сувеніри завжди нагадуватимуть йому про ці змагання, про перемогу нашої олімпійської збірної та стимулюватимуть до ще активнішої підтримки спорту в місті. Він запевнив, що підтримає наших спортсменів, які виступатимуть на чемпіонаті України з боксу.

– Бої були цікаві та напружені, учасники показали себе просто чудово. Суддівство було об’єктивним, – підсумував тренер ДЮСШ №1 Геннадій Соловйов. – Адже цей турнір – останній перед чемпіонатом України серед дорослих, який відбудеться у Донецьку. Ми подивилися виступи наших спортсменів, побачили їхні помилки та переваги.  До чемпіонату ще 19 днів, отож встигнемо внести певні корективи, щоби наші боксери мали найкращу форму. Зараз після багаторічної відсутності у нас з’явився дорослий бокс. Спортсмени із задоволенням тренуються. Головна запорука добрих результатів – це звичайно ж підтримка, особливо Віталія Михайлішина.

НАЖИВО:

Іван Страшний, переможець турніру (Чернівці): – Перемогти було дуже складно, як у першому, так і в другому бою. Суперники гідні й сильні. Цього разу довелось боксувати проти лівші, це важко, адже потребує іншої тактики. Я дуже радий, що мене підтримали в залі, що за мене вболівали. Прийшли друзі, це дуже важливо. Було важко, але я буквально вирвав перемогу. Найважливіше, ніколи не здаватися, тож я дякую своїм тренерам, які прищепили мені волю до перемоги.

Олександр Тесленко, переможець турніру (Чернівці): – Противник був сильний, виступав на рівних. Загалом турнір був дуже корисним. Приїхали різні противники з різною тактикою та прийомами. Всі бої були цікавими, напруженими, не було тільки легких боїв… Усі продемонстрували високу техніку і добрі навички.

Т. Харазішвілі, переможець турніру (Росія): – Ваші боксери вправні, мають добру тактичну підготовку, та моєму супернику трохи не вистачило досвіду, він молодший за мене. Але у фізичній підготовці не поступався. Наш тренер тісно спілкується з вашою федерацією і часто привозить сюди різні команди. Хоча я вперше у Чернівцях. Мені у вас сподобалося. Люблю старовинні міста, а Чернівці – ше й по-справжньому європейське. Затишне, красиве. Дороги ж, викладені бруківкою, викликають захоплення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *