Центральне кладовище у Чернівцях розширяється

Ситуація з місцями для поховань на центральному кладовищі, починаючи з 2019 року,  надзвичайно критична. Як відомо, кладовище експлуатується ще з 1976 року. В середньому тут відбувається 170-180 поховань за місяць. І за кілька місяців чернівчан не було б де ховати

За словами заступника міського голови Ігоря Крохмаля,  розширити цвинтар за рахунок земель запасу міста раніше було неможливим. Але після приєднання села Коровія до складу Чернівецької ОТГ, з’явилась можливість викупити приватні земельні ділянки, які розташовані у санітарній зоні Центрального кладовища.

У лютому цього року депутати на сесії Чернівецької міської ради вирішили для суспільних потреб додатково викупити земельні ділянки, що розташовані поруч із Центральним кладовищем.

Власники паїв тривалий час не погоджувалися на пропозицію міської влади на викуп ділянок. Але, як наголосив п..Крохмаль, за сприяння міського голови, цими днями відбулось перше підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки розміром майже в пів гектара. Коштувало це Міському бюджету це коштувало 58 тисяч гривень.

Викуп цієї ділянки полегшить ситуацію із похованнями на Центральному кладовищі і дасть час для підготовки проекту землевідведення ще 2,4 га землі, за виділення якої також проголосували нещодавно депутати).

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *