Тепла у квартирах нема, а гроші за опалення братимуть

Зате водоканал без штрафів оформить документи тим чернівчанам, які самовільно врізалися у водовід та каналізацію

холод 

Амністія для самоврізів

З нагоди Великодня від 14 по 20 квітня КП «Чернівціводоканал» оголошує дні контактування, під час яких можна буде узаконити самовільні підключення до міських мереж без застосування штрафних санкцій. Це стосується тих споживачів, які самовільно приєдналися до системи централізованого комунального водопостачання та водовідведення, або є абонентами КП «Чернівціводоканал» та мають водопровідні вводи, не обладнані лічильниками, не перебувають на обліку і не переуклали договори при зміні власника або орендаря. Йдеться також про тих, що самовільно провели водопровід від водопровідних колонок

В період від 14 квітня по 18 квітня включно КП «Чернівціводоканал» проводить також заходи з реструктуризації заборгованості за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

У зазначений період абонентам необхідно звернутися до Відділу реалізації і обліку послуг з централізованого водопостачання та водовідведення за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 128. (при собі мати відповідні документи).  Інформація за тел. 52-58-58, 52-23-94.

Про мораторій на стягування штрафів оголосив під завісу щопонеділкового брифінгу секретар Чернівецької міської ради Ярослав КУШНІРИК. А загалом на розширеному брифінгу йшлося про нагальні питання, пов’язані із життєдіяльністю міста і, зокрема, про повернення до опалювального сезону. Нового, себто того, чого б ми не знали, нічого не почули. Все як завжди впирається в кошти. А їх, зрозуміло – як завжди – немає. Навіть зміна керівництва Калинівського ринку ситуацію поки що не покращила, бо гроші не полилися рікою до бюджетної кишені.

Одне слово, – все, як завжди. І немає значення, яка влада сидить у кабінетах. От і подумалося: а, може, то владні крісла неправильно розташовані – розвернуті до людей спинками. А якщо їх просто розвернути?

Утім, існує одне «залізне» правило: за будь-якої влади комунальне господарство живе за своїми власними законами. Неписаними, як засвідчують реалії. Бо про порядок у цій сфері говорити складно. Хоча люди платять за послуги усіх служб, які покликані забезпечити їм комфорт, майже справно.

Так, зокрема, не зрозуміло, чому директор КП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук заявив, що опалювальний сезон 2013-2014 років у Чернівцях остаточно завершиться із настанням сприятливих погодніх умов. А поки що, виявляється, у помешканнях чернівчан… тепло. Хоча ні я, ні мої друзі та родичі цього не помітили. Та, головне, що належний температурний режим, за словами «найтеплішого чоловіка» міста, підтримується у приміщеннях лікарень, навчальних закладів і дитячих установ. Але за словами мамочок з дитячої дошкільної установи №2, що на Калічанці, їхні діти ходять у групах у всіх можливих одяганках одна на одну, починаючи від піжам і завершуючи курточками. Зате у пологових будинках, як повідомили присутнім, теплопостачання не припинялося.

…Пишу на теми проблемно-комунальні вже понад три десятки літ, але й досі не змогла відшукати секретної інструкції тепловиків, згідно з якою вони працюють усі ці роки. А діє ця інструкція завжди і без жодних винятків: як тільки за вікном теплішає – до батарей не доторкнешся, відкриваєш вікна навстіж, а як повертаються холоди – батареї мов лід.

Та не будемо завершувати таємницями, а повідомимо всім про те, що 26 квітня треба вийти разом з усіма чернівчанами на «День довкілля» й причепурити місто. Бо весняний місячник санітарної очистки та благоустрою міста триватиме ще до 1 травня.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *