Скільки просять за «Чернівці»

або Не забудьте придбати попкорн і напої

Щось дивне коїться з кінотеатром «Чернівці». Його працівники протестують проти його закриття. Вже колишній директор кінотеатру Руслан Прокоп’єв і, можливо, майбутній – Василь Забродський – спочатку переписуються електронною поштою, а опісля – звинувачують один одного. До конфлікту активно підключаються політики. Влада традиційно всіх заспокоює і монотонно твердить завчені фрази про добробут і стабільність. Одне слово, під стінами кінотеатру розгортається цікавий фільм, от тільки не зрозуміло – драма це, бойовик чи фарс?!

– Це все брехня! Забродський просто маніпулює, хоче налаштувати і колектив кінотеатру, і владу проти мене, – обурюється  Руслан Прокоп’єв на звинувачення пана Забродського, що директор за допомогу в тому, щоби підприємець став інвестором комунального підприємства, нібито просив у Збродського 10 тис. доларів.  – Я відмовився «лягти» під закриття кінотеатру, тому контракт зі мною не продовжили. Кінотеатр не є збитковим. Ми повністю платимо всі податки і збори. Наш заклад за власні кошти – мільйон гривень – придбав цифрове обладнання… Згідно з листом міської ради від 19 жовтня, вони відтермінували доставку обладнання. Тобто, машина, яка їхала з обладнанням, розвернулася на півдорозі. Таке втручання в роботу комунального підприємства – незаконне!

– Йдеться про те що, звільнений директор намагається повернутися на посаду, – пояснює Василь Забродський. – Чомусь придумав, що я забираю кінотеатр. Я не забираю. Наскільки я знаю, буде конкурс. Я братиму в ньому участь. А хто виграє – то вже покаже час.

– Це не перша спроба захоплення кінотеатру «Чернівці», – стурбовано згадує екс-мер міста Микола Федорук. – Десь років три тому було вже таке. Але ми не дали це зробити тому пану. Тому він зараз дуже поспішає, бо час його минає.

– Підприємство працює. Я не бачу жодних проблем у цьому, – невинно повторює і розводить руками секретар міськради Віталій Михайлішин.

І наостанок… Осторонь конфлікту не залишився і депутат обласної ради Віталій Ткачук. Мабуть, готується до виборів мера…

– Є речі, які не мають ціни – це мистецтво! Я сподіваюсь, що депутати міської ради не допустять прийняття такого ганебного рішення у стінах Ратуші! Не дамо знищити останній народний кінотеатр! Нам тут жити! – рве на собі останню депутатську сорочку співочий депутат.

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *