Скільки грошиків готувати на новорічний відпочинок?

За тиждень – Новий Рік. Багато українців на різдвяно-новорічні свята воліють відпочити: хто в горах, а хто у теплих сонячних країнах.

У скільки ж обійдеться гірський відпочинок буковинцям?

1630c9f8409bc854545447ba5f0e78d71352128007

Наразі переважна більшість чернівчан взимку обирає все ж таки активний відпочинок у горах. Це і піші прогулянки, і катання на санчатах, сноубордах чи лижах. Не поступаються популярністю і штучні ковзанки в обласному центрі та на туристичних базах.

Щодо останніх, то буковинцям добряче поталанило: поруч з нами останніми роками з’явилося чимало гірськолижних трас. Найближче до нас розташована траса Цецино, потім гірськолижний парк «Горбова», а відтак гірськолижний комплекс «Мигово» та туристичний комплекс «Німчич». Ну а профі лижної справи виїжджають на «Буковель».

Комплекси активного зимового відпочинку пропонують не лише зимові види спорту, а й гру на більярді, сауну чи просто прогулянки засніженими стежинами.

миг

 

фото з сайту www.migovo.com.ua

Найнижча ціна новорічного туру в туристичному комплексі «Мигово», яка по всіх турбазах складає в середньому п’ять днів від 29 грудня до 3 січня, коштуватиме відпочивальникам 8100 грн, люкс із сауною обійдеться в 13 тис. грн, апартаменти – 35 800 гривень. Та за такі гроші можна тричі, а то й більше, злітати в Єгипет і поніжитися на тепленькому сонечку!!! Бо за «штуку баксів» можна злітати навіть в Об’єднанні Емірати чи у Фінляндію до Йолупуккі.

Крім того, послуги витягу коштуватимуть для охочих у денний час 200-250 грн., у нічний – 120 гривень. Прокат лижного спорядження – 90 грн/день, а сноуборд 100 гривень.

Сайт ГТК «Мигово» рясніє повідомленнями, що жодних проблем із дорогою через аномальні снігопади немає. Рейсові маршрутки курсують за графіком, страшних заметів на трасі не трапляється і дорога не являє жодних труднощів для звичайного легкового авта із зимовими шинами.

bukovel 1111

Гірськолижний комплекс «Буковель» розташований в сусідній Івано-Франківській області. Його схили і траси не порівняти з туркомплексом «Мигово», там 16 підйомників і 62 спуски (для новачків, середняків і профі). Загальна протяжність трас 50 км.

У Буковелі люкс коштує, щоправда на 7 днів, а не на п’ять, 36 232 грн, а двомісний економ на сім днів – майже 13 тис. грн. Економ-клас на добу – 500 грн. Абонемент із включеним вечірнім катанням вартує 355 грн. Лижнє спорядження категорії А, тобто нове, на день вартує 360 грн., класу D2 – 95, сноуборди категорії А – 170 грн, категорії D – 95.

За соціологічними дослідженнями, близько 70% наших громадян відпочиватимуть удома. Лише третина поїде у новорічну подорож. З них 14% святкуватимуть із друзями чи родичами в межах України, а 15% – віддадуть перевагу закордону.

Та все ж не забувайте про те, що незабаром Новий Рік, а як його зустрінеш, так його і проведеш. Тож насолоджуйтеся новорічними вихідними, навіть, якщо ви проведете їх удома!

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»  

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *