Що в Україні називають корупцією?

Віктор ДЯКОНЮК, підприємець

Я орендую підсобні приміщення в пенсіонерки Марії Деонізівни Унгурян. Розташовані підсобки на вул. Заставнянській, 134 у Чернівцях.

Уже кілька років ми не можемо облаштувати заїзд до будинку через те, що цьому перешкоджає сусідка Леся Олійнич, яка орендує земельну ділянку, що перебуває у власності міської ради.

Дійшло до того, що в березні цього року родичі «доброї» сусідки підпалили мою машину. За цим фактом порушено кримінальну справу, але розслідування досі не закінчене.

Пішохідну доріжку, яка веде до будинку п. Унгурян, загородили бетонними блоками. Комісія департаменту ЖКГ міської ради досі «не може» розібратися, перебуває зазначена ділянка в оренді у Лесі Олійнич чи ні. Насправді ж термін чинності договору оренди закінчився ще в лютому цього року.

Лесю Олійнич «прикриває» й податкова. Від березня 2007-го року й донині п. Олійнич не сплатила ні копійки орендної плати за землю. Про це знали у відділі адміністрування майнових податків управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Чернівці, яким керує Ігор Онуфраш, але проти прізвища Олійнич у звітності постійно значилося «заборгованості немає».

Прокуратура м. Чернівці підтвердила зловживання податківцем службовим становищем, однак, як випливає з листа начальника ДПІ у м. Чернівці В.Бакуна, Ігор Онуфраш «відбувся» лише дисциплінарним покаранням.

Мерія так і не підрахувала, скільки грошей недоотримав міський бюджет. Заїзду, як ви розумієте, теж досі не облаштовано.

Мене цікавить лише одне: чому неприхована корупція розцінюється як дисциплінарне порушення? І коли все-таки сусіди п. Олійнич зможуть нормально добиратися до своїх будинків?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *