«Обнова-фест» міняє локацію: університет цьогоріч 30 травня стає місцем проведення етнодуховного фестивалю

Етнодуховний фестиваль «Обнова-фест» змінює цього року локацію та дату. Імпреза  відбудеться 30 травня, а місцем її проведенням стане Центральний корпус Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Такий мистецький open-air фестиваль проведуть уперше. Про це повідомили організатори фестивалю.

Через карантинні обмеження кількість учасників свята буде лімітованою – 500 осіб. Потрапити на фестиваль зможуть лише ті, хто попередньо пройде онлайн реєстрацію, або ж за запрошеннями. 

Для загалу ключові події фесту транслюватимуться онлайн. Цього року акцентують на заходах безпеки: масковий режим, вимірювання температури, дотримання дистанції, обмежене коло людей.

Основна тема цьогорічної «Обнови-фест»  – 30-та річниця Незалежності України. Саме про це співатимуть знані артисти, говоритимуть науковці, літератори, лідери думок разом із усіма учасниками подій. Музична частина буде стриманішою й акустичною.
На сторінці фестивалю  у Facebook організатори оприлюднили виконавців, які виступатимуть на сцені. Серед них: Тьома Паучек, ZAPAL, Tik Tu, Сергій Присяжний (Мотор’ролла), Sergiy Fomenko(Мандри), Тартак.

«Обнова-фест», як відомо, проводиться з 2008 року і є одним із найвелелюдніших open-air фестивалів Чернівецької області.
У рамках проведення фестивалю відбудеться також презентація молодіжного культурно-туристичного простору ЧНУ з нагоди 10-річчя включення Резиденції до переліку об’єктів ЮНЕСКО. 

Фестиваль має на меті стати майданчиком для спілкування творчих особистостей та  зародження нових проєктів і ідей. Організатори розраховують на те, що у період карантинних обмежень фест надихне та емоційно підтримає його учасників.

Христина Палагнюк, студентка кафедри журналістики та кросмедійності філологічного факультету ЧНУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *