Нескромні принади бидлоеліти або Конура для улюбленого песика з кондиціонером і підлогою з підігрівом

Конча-Заспа серед столичних передмість найдорожча: соціальний поріг, який дає право на входження у конча-заспівське товариство, – це здатність віддати за сотку землі майже 100 тисяч доларів. Звичайний будинок, збудований 20 років тому , торік продавався за 120-200 тисяч доларів.
Сучасні котеджі коштують від 400 тисяч доларів. Середній ціновий діапазон за палаци –  500-700 тисяч, хоча й понад  1 мільйон доларів – теж не виняток. «Ріелтори твердять, що нині особняк під Києвом дорожчий, ніж вілла на Середземному узбережжі», – пише «Кореспондент», але водночас додає, що не гроші вирішують справу.
Загалом, поєднання гарного смаку та грошей, – досить рідкісне явище, – вважають сучасні дизайнери. Як правило, доводиться працювати з людьми, для яких головний критерій – аби було пишно, – зізнаються вони. За словами дизайнерів, задовольнити забаганки грошовитих українців стає все складніше: альтанка, вбудована у дім, басейн, що переходить у напівпідвальне приміщення, фонтан у вітальні, дорогі копії знаменитих скульптур у саду. Одного разу довелося навіть розробляти проект собачої конури із кондиціонером і підлогою з підігрівом.
Як і 10 років тому, в оздобленні заміських будинків володарює його величність Кіч. Багато хто із VIP-осіб, змінивши малинові піджаки на стримані костюми неяскравих відтінків, залишилися при старих смаках. А тому їм не заважає сусідство античної скульптури, китайських ліхтариків і українського етнотину, – зауважує «Кореспондент».
Дмитро ЦАРЕНКО, інтернет-оглядач «Версій»
Особняк під Києвом дорожчий за віллу на березі Середземного моря, а 5 найдорожчих квартир у столиці коштують більше річного бюджета Черкас.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *