Майданчик для переможців змагань з воркауту вже облаштували

Віталій Михайлішин поспілкувався з чемпіонами та перевірив, як установили тренажери

Спортивний майданчик у дворі на вулиці 29 Березня, 35 установили за кілька тижнів. Нагадаємо, сертифікат на його встановлення був головним призом на змаганнях зі стритворкауту, які відбувалися наприкінці вересня в Чернівцях. Переможцем індивідуальних змагань став Василь Гандабура. Його ж команда під назвою «Спарта» перемогла у колективних змаганнях. Власне, їм Віталій Михайлішин і вручив сертифікат.

– Майданчик облаштували, як і попередньо домовлялися, у дворі, де мешкає команда-переможець змагань з воркауту. Переконаний, що це допоможе популяризувати спорт серед молоді нашого міста. Саме у дворах народжуються майбутні олімпійські чемпіони. Я максимально сприятиму тому, щоби спортивні майданчики з’явилися в кожному чернівецькому дворі. Це вже передбачене програмою на наступний рік, – зазначив Віталій Михайлішин.

Переможець змагань з воркауту Василь Гандабура каже, що майданчик просто чудовий. Тим більше, він був дуже потрібен тут. У цьому мікрорайоні мешкає близько двадцяти воркаутерів. Раніше тут мало хто займався, бо майданчик був абсолютно не пристосований для цього. Проводити дозвілля було тут зручно лише місцевим п’яницям. Тож нам доводилося тренуватися далеко від дому – на стадіоні «Буковина» чи на шкільних майданчиках.

– Цей майданчик дуже компактний, тут є всі потрібні елементи – бруси, шведська стінка, турніки. Тепер немає потреби шукати, де можна виконати той чи інший трюк. У центрі міста дуже мало таких майданчиків, оскільки це історична частина міста і місця  для них обмаль, – каже організатор змагань зі стритворкауту Юрій Мельничук.

Спортсмени подякували за новий майданчик і попросили посадити тут траву, щоби не так боляче було падати.

Довідка

Стрітворкаут – це вуличні тренування, які базуються на вправах із власною вагою, де основний акцент робиться на розвитку сили і витривалості.

Макс ЛЕВЧЕНКО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *