Колегія Чернівецької обласної ради

31 березня під керівництвом голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО відбулось чергове засідання колегії Чернівецької обласної ради.

Члени колегії розглянули питання сталого енергозабезпечення споживачів Чернівецької області. У відповідь на інформацію, отриману з цього приводу від голови правління ВАТ „Енергопостачальна компанія „Чернівціобленерго” Ярослава Команяка та начальника Чернівецького територіального представництва Національної комісії регулювання електроенергетики України Анатолія Маляра народні обранці висловили глибоке занепокоєння з приводу щодо рішення НКРЕ № 319 від 10 березня 2009 року щодо зміни діючих тарифів за спожиту електроенергію.

Зокрема, депутати Василь ВАТАМАНЮК, Микола МАЛЯРЧУК, Сільвія ВІЩУК, Франц ФЕДОРОВИЧ, Олег УНГУРЯН, Павло МЕЛЬНИК висловили обурення з приводу необгрунтованого підвищення діючих тарифів і пасивної позиції регіонального представництва НКРЕ щодо захисту споживачів області від невиправданих змін тарифів за спожиті енергоносії.

Подив та неприйняття з боку крайового парламенту викликає також факт функціонування на території найменшої в Україні Чернівецької області відразу двох ліцензованих операторів газового ринку.

Голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ дав доручення підготувати проекти відповідних звернень до Уряду та Верховної Ради України. Зокрема, йдеться про необхідність впровадження механізму регіонального регулювання цінової політики в енергетичній сфері в залежності від обсягів наявних енергоресурсів та можливостей споживати електроенергію власного виробництва.

Колегія обласної ради також затвердила дату проведення, порядок денний та регламент роботи чергової 28-ї сесії Чернівецької обласної ради V-го скликання, яка відбудеться 14 квітня 2009 року. В роботі колегії взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олександр ГРУШКО.

Про скликання 28-ї сесії Чернівецької обласної ради V скликання

На підставі статей 46-ї та 55-ї Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до розпорядження голови Чернівецької обласної ради № 90 від 31 березня 2009 року „Про скликання 28-ї сесії Чернівецької обласної ради V-го скликання” 14 квітня 2009 року о 1000 в приміщенні сесійної зали Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського,1) відбудеться засідання 28-ї сесії обласної ради V-го скликання.

На розгляд сесії внесено такі питання:
Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області за 2008 рік.
Про виконання обласного бюджету за 2008 рік.
Про внесення змін до обласного бюджету на 2009 рік.
Про нагородження грошовими преміями переможців щорічного обласного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку”.
Про Перелік природоохоронних заходів для фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в 2009 році та Перелік природоохоронних заходів для фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в 2009 році за рахунок залишку коштів станом на 01.01.09 р.
Інші.

На сесію обласної ради запрошуються народні депутати України від Чернівецької області, голова та заступники голови обласної державної адміністрації, голови апеляційного, господарського та окружного адміністративного судів Чернівецької області, прокурор області, голови районних рад та районних державних адміністрацій, Чернівецький та Новодністровський міські голови, голова облпрофради, голова обласної ради ветеранів України, окремі керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, а також місцевих органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, генеральний директор Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії, представники засобів масової інформації.

Прес-служба Чернівецької обласної ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *