Добра родина – запорука щастя дитини

– За статистичними даними на Буковині проживає близько 185 тис. дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, – розповідає Інна САВІСЬКО, заступник начальника служби у справах дітей ОДА. – На жаль, минулого року статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківської опіки, було надано 168 дітям.

Загальновідомо, що набагато краще дітям виховуватися у сім’ях, тож у випадку їхньої втрати чи при позбавленні батьків їхніх прав соцпрацівники квапляться знайти діткам нову родину. Нині таких дітей є близько 1300. З них біля 840 дітей влаштовані в сім’ї опікунів і піклувальників і більше 200 – живуть у прийомних сім’ях та будинках сімейного типу. У краї таких будинків налічується тільки 12.

Щоби забезпечити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки житлом, у Чернівецькій області було проведено інвентаризацію будівель щодо можливості реконструкції їх під спеціальні гуртожитки. Зокрема, в Заставнівському районі вже розпочато реконструкцію відповідних приміщень. А на Глибоччині в селі Кам’яна, як зазначив Олесь МАТВІЄВ, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, під забудову таких гуртожитків сільська рада виділила близько 4 га землі.

Щоб дітки у прийомних сім’ях почували себе комфортно та були оточені любов’ю, для кандидатів у батьки проводиться спеціальне навчання. Воно є обов’язковим для тих людей, які не знають дитини і не є рідними для малюка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *