Чернівецькі надзвичайні події

Спалювали траву – згорів будинок

28 березня опівдні у с. Тисівці Сторожинецького району виникла пожежа у господарстві 34-річного чоловіка. Поруч з житловим будинком та господарською спорудою невідомі особи підпалили суху траву. Господарство було огороджено тільки залізною сіткою, тож полум’я безперешкодно перекинулося на сухі гілки та траву, що знаходились у дворі будинку, а згодом охопило і господарську споруду. На місце загоряння прибула пожежна команда з Великого Кучурова та пожежні підрозділи зі Сторожинця та Чернівців. Півгодини вогнеборці намагалися здолати полум’я, яке через вітряну погоду миттєво поширювалося дерев’яними приміщеннями сараю та житлового будинку. Вогонь знищив і господарську будівлю, і саме житло, нанісши збитків на 40 тис.грн.

З настанням весняного періоду пожежні підрозділи ГУ МНС мало не щодня виїжджають на ліквідацію загоряння сухої трави та сміття. Так, лише за 28 березня буковинські вогнеборці отримали 8 таких викликів.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області нагадує буковинцям прості правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися під час спалення сухотрав’я.:

– будьте обережні у поводженні з відкритим вогнем;
– не залишайте без нагляду розпалені вогнища;
– не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;
– навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища;
– забезпечте себе первинними засобами пожежегасіння;
– спаливши сухі гілки та траву, щедро залийте багаття водою.

У Чернівцях виявили реактивний снаряд

Цими вихідними диспетчери оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Чернівецькій області отримали повідомлення про виявлення у 2-му провулку Калинівському м. Чернівці предмету, схожого на застарілий боєприпас. На місце виклику прибула група піротехнічних робіт ГУ МНС, яка визначила, що знайдений предмет є реактивним снарядом калібру 70 мм часів Другої Світової війни. При розриві такого снаряду осколки від нього можуть вразити територію радіусом до 400 метрів. Сьогодні група піротехнічних робіт проводить роботи по знешкодженню небезпечної знахідки.

Через необережність під час паління загинув чоловік

Трагедія трапилася у с. Форосна Новоселицького району. 28 березня о 6 годині ранку загорівся житловий будинок, який належав 54-річному непрацюючому чоловіку. В одноповерховому саманному будинку горіли обидві житлові кімнати. Під час проведення пожежної розвідки в одній з кімнат було виявлено тіло чоловіка без ознак життя. Новоселицькі вогнеборці за 20 хвилин ліквідували загоряння. Вогонь знищив майно та оздоблення будинку, нанісши збитків на 20 тис.грн. Силами пожежників вдалося врятувати прилеглу будівлю на суму 13 тис.грн. З’ясовано, що причиною загоряння стала необережність під час паління власника будинку.

Коротке замкнення призвело до загоряння житла

Дві пожежі трапилися цими вихідними в Чернівецькій області через порушення правил пожежної безпеки при монтажу та експлуатації електромережі. 29 березня у с. Корчівці Глибоцького району загорівся житловий будинок, що належить 50-річній жінці. У дерев’яному одноповерховому будинку горіла одна з кімнат, проте вогонь швидко розповсюджувався приміщенням. На гасіння цієї пожежі прибули три пожежні команд з навколишніх сіл та глибоцькі рятувальники. Спільними зусиллями вогонь вдалося подолати за півгодини. Полум’я нанесло збитків на 55 тис.грн.: вогнем знищено меблі, побутову техніку, домашнє майно та оздоблення будинку.

Менших збитків нанесло полум’я у с. Ставчани Хотинського району. 28 березня тут загорілася господарська будівля, яка належить 39-річній місцевій мешканці. Пожежа виникла на солом’яному покритті, проте полум’я було швидко ліквідовано силами місцевої пожежної команди та місцевих жителів. Причиною обох пожеж стало коротке замкнення електромережі.

За вихідні згоріло два автомобіля

Зранку 28 березня диспетчери оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Чернівецькій області отримали повідомлення від водія тролейбусу про те, що по вул. Руській обласного центру горить автомобіль. На місце події миттєво прибули чернівецькі вогнеборці. Горів автомобіль марки ВАЗ 2106, який належить 25-річному чернівчанину. Молодий чоловік самотужки, за допомогою вогнегасника, загасив полум’я. Вогонь наніс збитків на 500 грн., знищивши тільки електропроводку автомобіля. Причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі в моторному відсіку.

Того ж дня кількома годинами пізніше загорівся мікроавтобус у м. Сторожинець. За лічені хвилини на місце загоряння прибули сторожинецькі вогнеборці. Горів вантажний мікроавтобус марки ГАЗель-2705, який належить одному зі сторожинецьких товариств. Водій автівки намагався ліквідувати пожежу за допомогою вогнегасника, проте вогонь швидко поширювався салоном автобуса. Менше 5 хвилин знадобилося пожежникам, аби ліквідувати загоряння. Вогонь знищив моторний відсік, панель приборів, обшивку кабіни та документи. Причиною пожежі стало замкнення електропроводів в панелі приборів.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Чернівецькі надзвичайні події”