Чернівецькі дороги дочекалися першого асфальту

Після тривалої зими нарешті запустили асфальтний завод комунального підприємства «МіськШЕП»

DSC_0827

– Якщо почнемо – будемо півдня перераховувати вулиці, які потрібно ремонтувати, – жартома зауважив Віталій Михайлішин журналістам, презентуючи відновлення роботи асфальтного заводу. – Адже дороги – це наша найбільша проблема. Я впевнений, протягом двох місяців нам вдасться критично змінити стан доріг в нашому місті, – запевнив секретар міськради. – На дороги у нас передбачено 54 мільйони гривень. Проте я впевнений, що нам додатково вдасться також долучити ще 20 мільйонів.

Звісно, насамперед міськшепівці намагатимуться якісно підлатати найбільш занедбані ділянки чернівецьких шляхів. А ще – завершити торішні капітальні ремонти (провулок Ентузіастів, вулиця Канівська (Каспрука) та Боярка) і розпочати нові (вулиці Коцюбинського та Хотинських комсомольців). Декотрі чернівецькі вулиці потребують не лише заміни асфальту, а більш поглибленого ремонту. Зокрема, вулиця Богдана Хмельницького. Протягом року тут замінять каналізаційні та зливневі мережі, модернізують водопостачання, а вже асфальтуватимуть 2014 року.

Вартість тонни чернівецького асфальту коливається в межах тисячі гривень. Якщо є замовлення, завод виробляє приблизно 300 тонн асфальту щодоби.

– Наш асфальтний завод дозволяє випускати досить хороший і якісний асфальт, – каже начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Кушнірик. – Але у нас проблема зі складовими асфальту. А саме у якості бітуму. Адже від цього матеріалу залежить довговічність асфальту. Найкращим у нас вважається білоруський бітум, але не завжди можна його купити. Тоді доводиться використовувати наш український бітум, який за якістю не дотягує до норми…

За словами Ярослава Кушнірика, саме асфальт з українським бітумом «пливе» від спеки та тріскається від морозів. І для звичайних українських автолюбителів – це справжнісінька трагедія. А от для декотрих чиновників, схоже, навпаки – велика радість. Адже це така чудова, нескінченна можливість щороку підтримувати «вітчизняного виробника».

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії», фото автора

DSC_0938

Вчора міськШЕПівці почали ремонтувати дорогу біля залізничного переїзду на вулиці Чкалова, підлатали ями на кільці біля «Туриста». А наприкінці тижня свіжого асфальту дочекається вулиця Червоноармійська.

DSC_0863

Віталій Михайлішин: «Звертаюся до всіх чернівчан! Якщо під час ремонтних, капітальних робіт побачите десь зловживання, неякісний ремонт доріг – прошу долучитися до нашої спільної роботи, до народного контролю!»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *