Буковина: Навантаження великі, та медична система краю до них адаптується

На Буковині для потреб хворих на коронавірус є 1746 ліжок. Це найбільше за весь час протидії епідемії COVID-19. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

– Медична система краю готувалася до так званої «четвертої хвилі» коронавірусу. Ми маємо змогу швидко розгортати у лікарнях додаткові місця, і наразі ця робота триває. Так, нещодавно 25 ліжок додали у міській лікарні №1, 25 – у обласній лікарні, де поступово ми перепрофільовуємо для недужих із COVID-19 гінекологічне та відділення судинної хірургії. Також дорослих хворих прийматимуть у корпусі міської дитячої лікарні, відповідні документи вже подали до Міністерства охорони здоров’я, очікуємо на рішення. Це ще 35 ліжок для мешканців Чернівців, – сказала Наталія Гусак.

Заступниця голови ОДА запевнила, що область має достатню кількість точок доступу до кисню. Зараз їх майже 1400, але в лікувальних закладах триває монтаж стаціонарних систем киснезабезпечення. Тож уже наступного тижня введуть в експлуатацію 90 точок доступу у Сторожинецькій центральній районній лікарні, по 100 – у Новоселицькій і Заставнівській ЦРЛ, а також близько 30 – міській лікарні №3.

– Також Департамент охорони здоров’я проводить інвентаризацію закуплених кисневих концентраторів, щоб ми могли оперативно передавати їх у ті лікарні, де буде потреба. Крім того, формуємо зараз резервні бригади медичних працівників, які знадобляться у випадку різкого збільшення кількості хворих, – повідомила Наталія Гусак.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *