RespublicaFEST-2017: з шести десятків гуртів лише 4 виступали минулоріч

Практично вже за тиждень, 1-3 вересня в Кам’янці-Подільському на сусідній Хмельниччині  відбудеться музичний і мистецький фестиваль RespublicaFEST-2017. Він пройде уже всьоме.

Цього року із 60 гуртів, які виступлять на святі, тільки 4 були минулого року, – повідомив організатор фесту Андрій Зоїн  для Gazeta.ua.

«Також відчули, що часто втомлюємось від великої кількості рок-музики без перерви, тому вирішили розбавляти важку музику перервами від зірок 90-х – «Степ», «Аква Віта», «Юркеш», – додав п. Зоїн. Він похвалився розвитком співпраці з європейськими фестивалями, що дає змогу промоціювати українську музику, вивчати механіку організації інших фестів, а також запрошувати іноземні гурти до України.

RespublicaFEST – це не лише музика, а й соціальна складова: стріт-арт, мурали, створення нових туристичних маршрутів, пропагування еко-транспорту тощо. Організатори наголошують, що завдяки музичній частині фестивалю фінансують свої проекти для міста. «Кожен куплений квиток – це 3 балона фарби, 10 квитків – один мікро-проект, – каже Андрій Зоїн в одному з інтерв’ю. – Так що кожна людина, яка приїхала на наш фестиваль, є донором всіх проектів, які ми робимо протягом року».

  • Що змушує людей не пропускати RespublicaFEST? – поцікавилася Gazeta.ua в організатора.
  • Саме цей неповторний фестивальний дух, який там присутній. Звичайно, впливає неймовірна локація Старої фортеці XVI сторіччя та Старого міста. Таких краєвидів як зі сцени, так і з фестивальних майданчиків, немає ніде. Також у нас останній фестиваль сезону, на якому весь фестивальний народ зі всієї України збирається, щоб затусити з друзями перед довгим роком навчання і праці.

Так званий, «дембельський акорд». І у нас можна побачити дуже неочікувані гурти, які не привезуть на інші фестивалі. Все це зачаровує як відвідувачів, так і артистів. Змушує повертатися кожного року, щоб ще раз відчути і пережити ці враження.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *