Заставнівщина без лісу

Як повідомили у прес-службі Чернівецької облради, на думку посадовців зазначених відомств, мала місце лише «обрізка нахилених гілок та вирубка порослі придорожньої смуги», яка здійснювалась «для покращення видимості транспорту та безпеки руху».
Разом з тим, реагуючи на критичний виступ на пленарному засіданні 38-ї сесії голови облради Івана Шилепницького та відповідне протокольне рішення, державна екологічна інспекція в Чернівецькій області здійснила чергову перевірку, у підсумку якої… підтвердила факт незаконної вирубки дерев, зокрема, цінних порід, на зазначеній ділянці. Інспекторами обласної держекоінспекції спільно з задубрівським сільським головою Василем Гаврилюком та директором Заставнівського держспецлісництва АПК Іваном Найдишем установлено факт незаконної вирубки 198 дерев черешні, груші, дуба, ясеня та інших порід.
Матеріали перевірки та акт про завдані цими протизаконними діями матеріальні збитки передано до Чернівецької міжрайонної природоохоронної прокуратури, яка повинна встановити винних осіб, які повинні не тільки відшкодувати державі понад 1,17 млн. грн завданих їй збитків, але й відповісти за вчинене ними зухвале порушення закону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *