В Україні в десятки разів підняли штрафи за дрібні правопорушення та водіння в нетверезому стані

Новий Закон передбачає внесення змін до низки законодавчих актів – для спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних злочинів.
Власне, сам закон містить дві головні новації. Перш за все, це запровадження поняття так званого кримінального порушення – як свого роду «полегшеного варіанту» злочину. Розслідувати кримінальний проступок будуть за спрощеною процедурою й максимально швидко – в ідеалі за 72 години, а фігурант справи після відбування покарання вважається не судимим. Така новація має максимально розвантажити слідчих, надавши їм змогу займатися більш складними справами.

У списку передбачається 127 назв кримінальних проступків. Серед іншого – фіктивне підприємництво, дрібне хабарництво, браконьєрство, шахрайство, хуліганство й водіння авта в нетверезому стані. У законі прописані й усі види штрафів,які зростуть у середньому удвічі-втричі, а за деякими статтями – вдесятеро й більше.
Хуліганське викрадення авта – «просто покататися» обійдеться тепер дешевше за п’яне водіння, за яке відтепер штрафуватимуть на суму від 17 до 34 тисяч. За повторні випадки штрафи зростатимуть до 85 тис. грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *