Рейдерське захоплення «Арго»: провалилося чи відкладене?

У ніч з 22 на 23 січня правозахисні органи попередили захоплення одного з найбільших українських виробників бляшаної тари – ВАТ «Виробничо-комерційне товариство «Арго» в Хотині.

Понад 60 людей у камуфляжах без опізнавальних знаків здійснили напад на завод: «нейтралізували» охрану, захопили офісні, виробничі та складські приміщення і розпочали опис майна.

Щоправда, охорона намагалася чинити опір, як наслідок, дехто з охоронців отримав травми і був відправлений до лікарні. Робітники заводу потрапили у «полон»: їх зачинили у службових приміщеннях. Заборонили виходити й користуватися мобільними телефонами.

Зрозуміло, що невідомі з’явилися на підприємстві не просто так. Вони, як з’ясувалося, «сприяли» працівнику відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у… Дніпропетровській області Савані С.М. у виконанні рішення Кіровського районного суду того ж м. Дніпропетровська про примусове вилучення майна підприємства.

Незрозуміло лише, чому рішення виконував представник обласної виконавчої служби, а не Департаменту ДВС Мінюсту, як це передбачене законом, а також чому у виконанні рішення суду, яке винесене від імені держави, представнику цієї держави надавало допомогу напівбандитське угруповання.

Приборкати знахабнілих рейдерів уже біля опівночі змогли тільки співробітники підрозділу «Беркут» Чернівецької області, які прибули на місце події за викликом керівників «Арго».

Вочевидь, ситуація матиме продовження.

За отриманими даними, до захоплення причетний один із власників підприємства, відомий в Україні Валерій Георгійович Бабич, який за сумнівних обставин придбав частку в підприємстві в розмірі 66,6% у братів Гончарів (один з них – глава Хотинської РДА Віктор Васильович Гончар).

У липні минулого року В.Г. Бабич нібито продав свою частку іншому підприємцю, Олександру Леонідовичу Бакаєву, за 200 млн. грн. Не завадило цій операції навіть те, що перед тим суд заборонив змінювати статут підприємства, а доля Бабича в статутному фонді була заарештована.

Конфлікт довкола заводу триває вже не один місяць, оскільки стосується майна прибуткового підприємства, активи якого, до речі, перебувають у заставі в державному «Укрексімбанку».

Правоохоронні та судові органи повинні дати належну оцінку діям усіх фігурантів згаданих подій.

Натомість виконавчий директор «Арго» звернувся до керівництва МВС з проханням дати оцінку незаконним діям підрозділу «Беркут» у Чернівецькій області.

Довідка:
ВАТ ВКТ «Арго» зареєстроване 1999 року. Головним видом діяльності є виробництво упаковок з легких металів і тари з пластмас. Підприємство є лідером за обсягами виробництва бляшаної тари на українському ринку й найбільшим експортером бляшанок.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *