ПАЛАТА НЕВИЛІКОВНИХ: корупція повернула Україну в 2014 рік

 

 

Україна за рівнем впливу корупції на бізнес опустилася до показників чотирирічної давності. Про це свідчать результати дослідження Американської торгової палати (АСС), інформує НВ Бізнес.

Американська торгова палата опитала топ-менеджерів 184 компаній про те, чи стикалися вони з корупцією в Україні. 91% опитуваних відповіли ствердно. Таких респондентів виявилось на 10% більше, ніж торік. І саме цей показник повернув Україну до 2014 року.

Лише третина респондентів вважає, що рівень корупції знизився. Торік таких було майже половина – 47%.

Найбільше вітчизняних управлінців непокоїть корупція в судах (71%), податкових та митних органах (54%), в органах місцевої влади (34%). І це значно стримує надходження зовнішніх інвестицій, вважає президент АСС Андрій Гундер.

Причому занепокоєна корупцією в Україні не лише Американська торгова палата. Згідно зі нещодавнім звітом Комітету експертів Ради Європи «MONEYVAL», корупція та тіньовий бізнес далі вимивають гроші з України. В Україні досі діють так звані «конвертаційні центри» – і покарання за таку діяльність занадто м’які, говориться у звіті. Рекомендації «MONEYVAL» повинна вивчити та втілити українська влада до 2019 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *