Чеченські терористи готували теракт в Одесі

Бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» штурмом узяли квартиру, де переховувалися двоє уродженців Північного Кавказу

За попередніми даними, в результаті спецоперації взяли двох уродженців Чечні: 31-річного Адама Осмаєва і його батька Асламбека Осмаєва. Обидва перебували в розшуку за причетність до організації невдалого теракту в Москві, а також до багатьох інших злочинів, – повідомляє Комсомольська правда.

Адам Османєв вважається причетним до вибуху на Тираспольської: підозрюють, що чеченці випадково підірвали себе, готуючись до теракту

За даними правоохоронців банда готувала теракт і в Одесі. Бандитам замовили одного з великих одеських підприємців. Лише завдяки випадку теракт не відбувся. У квартирі на вулиці Тираспольській, яку знімали кілери, 5 січня стався вибух. Найімовірніше вибух стався через неправильне поводження з вибухівкою – бандити виготовляли бомбу в домашніх умовах.

Тоді вибухом вбило одного з членів банди, – громадянина Росії, уродженця Грозного Руслана Мадаева. Громадянин Казахстану Ілля П. був госпіталізований в міську лікарню з опіками. Зокрема, слідчі розглядали і версію, що готуючи вибухівку для теракту, чеченці хотіли помститися за смерть кілера Аслана Дікаева, який влаштував перестрілку біля поста ДАІ і якого пізніше вбили в одеському готелі спецназівці… Адаму Осмаеву після вибуху вдалося сховатися, і цілий місяць одеська міліція його розшукувала.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *