Жарке літо: тане усе, окрім цін на продукти

В Україні незабаром подешевшають деякі популярні продукти через сезонний фактор. Однак м’ясо, сир і сало продовжать дорожчати.

“Хоча ціни вже значно зросли, це не межа. Прогнозується подорожчання кормів і збільшення виробничих витрат. Тому влітку варто чекати зростання ціни на свинину і сало на 5-10% – 5-10 гривень. Водночас на початку літа трохи, на 1-2 гривні, може здешевшати літр молока. Адже надої у цьому сезоні ростуть”, – каже аналітик Української аграрної конфедерації Неля Онищенко, пише “Сегодня“.

За словами директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, влітку картопля не дорожчатиме через хороший врожай. Ціни на помідори та огірки знизяться в два-три рази, коли почнеться врожай у домогосподарствах. На капусту і цибулю – на 10-15%.

“Подорожчає куряче філе. Зараз кілограм продукту зростає на 1-1,5 гривні на місяць. Тому влітку зростання цін буде в рамках інфляції – на 3 гривні за сезон. На 1-1,5 гривні на місяць подорожчає твердий сир. Десяток яєць подешевшає на 50-70 копійок “, – каже Дорошенко.

Крім того, за літо на 1-1,5 грн за кг подорожчає хліб. Олія у червні-липні додасть в ціні по 2-4%.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *