Черговий “земельний” закон буде оскаржений в суді

Якщо парламент не скасує ухвалений монобільшістю законопроєкт про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (№3205-2), який насправді забирає у селян землю, фракція «Батьківщина» звертатиметься до Конституційного суду.

Про це повідомила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час обговорення у сесійній залі постанов про скасування рішення ВРУ про ухвалення вищеназваного закону.

Вона зауважила, що попри обіцянки «слуг народу» про те, що українська сільськогосподарська земля не буде продаватися іноземцям, цим законом якраз створюється такий механізм.

«Насправді це закон, який забирає у селян землю. А зробити так, щоб селянин не повернув кредит, заклавши землю, в нашій банківській системі немає ніякої проблеми. Це технологічно зроблять. Тобто це прихована модель продажу сільськогосподарської землі іноземцям. Управляти цим фондом будуть іноземці, і землю будуть отримувати з застави іноземці. Ми пропонуємо скасувати цей закон. А якщо парламент цього не зробить, ми будемо звертатися до Конституційного суду, тому що він суперечить Конституції України», – наголосила Юлія Тимошенко.

https://ba.org.ua/yuliya-timoshenko-batkivshhina-oskarzhuvatime-u-konstitucijnomu-sudi-chergovij-zemelnij-zakon/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *