Через атипову чуму свиней сало “космічно” дорожчає. На черзі й свиняче м’ясо

За даними експертів української асоціації постачальників торговельних мереж, в Україні за рік усі види м’яса стали дорожчими від 29 % до 80 %. Рекорд у зростанні ціни встановило сало, воно дорожче на 80 %, свинина зросла в ціні на 55 %. Про це повідомляє УНН.

У порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39 грн/кг, а сало — 32 грн/кг.

«На кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 грн, свинини — за 110 грн, філе курятини — за 92 грн, варену ковбасу — за 83 грн, сала — за 72 грн, а тушку курки — за 55 грн», — повідомив голова асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. 

За його словами, індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40 %. Його вартість на кінець січня 2018 р. становить 529 грн, тоді, як рік тому вона становила 377 грн. Сало та свинина б’ють цінові рекорди вже другий рік поспіль. Фахівці пов’язують це з епідемією АЧС у країні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *