«…Влада розбещує, а абсолютна влада розбещує абсолютно»

І знову про газ: Власну історію чернівчанин Богдан Кравчук розповів на своїй сторінці у Фейсбуці

 В українській мові є таке дуже об’ємне слово «напасть». Це і біда, і нещастя, і безпричинна та незаслужена обмова, і неприємність, яка взялася невідомо звідкіля, і ще багато значень та відтінків. Моя напасть появилася перед Новим роком під святкові дзвоники Jingle Bells у вигляді працівника АТ «Чернівцігаз», який повідомив, що наша оселя значиться відключеною від газопостачання і що це питання можна «порішати». Якби я тоді був у Чернівцях, то випитав би про всі обставини цієї загадкової справи й відреагував би. А діти просто попрощалися з ним, побажавши щасливого Нового року.
Напасть нагадала про себе аж дев’ятнадцятого лютого, коли до мене прибула бригада газовиків і вручила акт про самовільне відновлення газопостачання та запросила на комісію 25 лютого. Засідання, щойно розпочавшись, закінчилося. Від самого початку я відкрито почав проводити аудіозапис. Кремезний чолов’яга, який не назвався, вимагав вимкнути телефон. На моє зауваження, що це «не секретне засідання РНБО і я записую не шелест білизни у вашій спальні», почалася справжня істерика. Мене звинуватили в усіх смертних гріхах і пригрозили покарати. Та поки що покарані мої онуки 2-х і 5-ти років, здоров’я і життя яких працівники газової служби поставили під загрозу. Між іншим, у мене немає ні копійки боргу перед ними.
Звісно, я надіслав голові правління «Чернівцігазу» Горді В.С. претензію, де подав залізобетонні докази їхнього беззаконня. Але надія на позитивне вирішення моєї проблеми дуже мала. Адже постачальник життєво важливого товару має владу над споживачем, а постачальник-монополіст має владу абсолютну. Ще і ще раз переконуєшся у правдивості слів лорда Актона про те, що «…влада розбещує, а абсолютна влада розбещує абсолютно».
Отак і стає звичайний суб’єкт господарської діяльності компанією «безпрєдєльщиків».
Боротьба тільки розпочинається. Є ще НКРЄ, Антимонопольний комітет, Голова ОДА – намісник президента, конституційним обов’язком якого є захист прав і свобод громадян, суди тощо. Хотілося б вірити, що є і те, за що потрібно боротися, справедливість. А, може, і нема?.. Час покаже…

Богдан КРАВЧУК, чернівчанин, користувач Фейсбуку

 

Від редакції: Нині у нас не Буковині – з ким не заговориш – усі скаржаться на відключення газу. І, показово, не окремих квартир, а цілих будинків і під’їздів. Бо коли, скажімо, у під’їзді з 20-ти квартир (вул. Боярко, буд.4)  не сплачують за газ 2 квартири, звідки люди виїхали та закрили помешкання, газовики перекрили газ для всіх, доки мешканці не розрахувалися за «боржників»…

До слова, незаконно відключеному будинку № 3 на вул. Пирогова, про який ми писали у минулому числі, дали газ. Та ставити крапку на цій темі ще дуже рано – чимало мешканців багатоквартирних будинків залишаються тижнями без голубого палива. Про те, чому так сталося і що треба робити – у наступному числі газети.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *