У репертуарі Чернівецького облмуздрамтеатру засяяв «божевільний діамант»

Айвон Менчелл назвав свою п’єсу «Клуб удів», але у чернівецькій постановці (переклад місцевої журналістки Олени Чайки, режисер Володимир Савінов) вона отримала більш життєлюбну назву “Сяй, мій божевільний діаманте!».

Три заслужені артистки – Діана Анепська, Лариса Попенко, Наталія Гунда – три жінки, з різними характерами, уподобаннями, життєвим досвідом, ставленням до чоловіків… Вони, можна сказати, все життя дружили сім’ями – а тепер їх об’єднує, що всі вони – вдови. Вистава не дає відповіді на те, як жити далі, чи можливе нове щастя після втрат, просто показує як кожна з героїнь намагається відповісти на виклики самотужки, виходячи з свого характеру й поглядів. Одна живе тільки спогадами й головна подія в її житті – це відвідування могили чоловіка. Друга намагається робити вигляд, що веде активне особисте життя. Третя боїться нових почуттів…

Єдиний чоловік у виставі, Сем (заслужений працівник культури Юрій Марчак) ніби допомагає кожному характеру проявитися якнайкраще.

Сумні обставини сюжету не завадили режисерові Володимиру Савінову створити яскраву, рухливу й оптимістичну виставу, нехай і з елементами чорного гумору, та сплести три різних характери героїнь у цікавий ансамбль. Головне кредо постановки  – «Скажи життю «так»!

Вл. інф. Фото Віталії Козменко

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *