Тамара Боровик: Скарги на свавілля газопостачальників – пусте, треба діяти!

Дві громадські організації – правозахисна ГО «На грані» (керівник Т. Боровик) і ГО «Народний контроль» (керівник Н. Лисак) об’єднали свої зусилля і консультують громадян, як можна повернути переплачені за газ кошти. Роздаємо зразки заяв, із якими споживач може звернутися до «Чернівцігаз Збуту» з приводу повернення переплат. Ми тільки почали діяти. Але громадянам роздано вже сотні зразків заяв. Плануємо розташуватися в Колцентрі «Чернівцігазу»: саме там зосереджується головна маса споживачів, яких пограбував газопостачальник.

Ми навчатимемо людей правильно захищатися від грабежу. Саме грабежу, та ще й із застосуванням катувань. Адже створення нестерпних умов для людського існування закон трактує як катування – ось чим насправді є дії «Міськгазу» і «Газзбуту». Бо як іще говорити про те, що людям – і самотнім, і дуже стареньким – на кілька місяців відрізають газ, залишаючи їх без тепла і без їжі? Та ще й штрафують. Життя як у концтаборі! Хіба це не стовідсотковий кримінал?!

Але прокуратура – скраю. Хоча, мабуть, не варто обговорювати дії нинішніх чиновників прокуратури, все одно їх невдовзі там не буде. Генпрокурор Рябошапка обіцяв стовідсоткове оновлення складу прокуратур зверху донизу. Сподіватимемося, що це так і буде. Інша ситуація з кримінальною поліцією області та міста. Як на мене, йдеться про злиття керівництва з Міськгазу і кримінальної поліції. Самі посудіть:до начальника кримінальної поліції області п. Ратушенка щодня надходять десятки заяв на злочинні дії міськгазу. Ратушенко спускає їх начальнику міського підрозділу поліції, який, щоби не псувати стосунки з Міськгазом, відфутболює скарги дільничному.  І вже той, як остання інстанція, не заморочуючись, дає рекомендацію: «Звертайтеся до суду». Донедавна я думала, що це тільки мене таким чином «відфутболили». Але до нашого пікету, на якому ми роздавали заяви, підходили люди й розповідали точно такі історії. Тобто це – система, яку треба ламати. І якщо взятися усією громадою, можна багато чого змінити.

До того ж, я розцінюю величезні зарплати керівництва Чернівцігазу і ЧернівцігазЗбуту як корупційну складову. Бо хіба можуть нас, пенсіонерів, які мають на місяць 1800 гривень пенсії, почути керівники із зарплатою майже у сто разів більшою?

Одне слово, гуртуймося! Телефон для контактів: 050 08 453 92

У наступному дописі я розповім про черговий хитромудрий хід монополістів, які разом із локшиною на вуха споживачів блакитного палива навішують ще й діряві труби та кабальні договори. 

Тамара БОРОВИК, голова правозахисної ГО «На грані» 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Тамара Боровик: Скарги на свавілля газопостачальників – пусте, треба діяти!”