Фермерські господарства рятуватиме «Батьківщина». Ухваленням законопроектів

Законопроекти, які під ухвалення бюджету на поточний рік вніс уряд і які позбавили фермерські господарства останніх копійок, були проголосовані всіма фракціями, окрім «Батьківщини». Тепер ці господарства потрібно просто вже рятувати, і негайно.

«Батьківщина» домагатиметься ухвалення всіх законопроектів, які повернуть пільгову систему оподаткування для фермерів, заявила лідер фракції Юлія Тимошенко, виступаючи перед учасниками мітингу-протесту  «Захисти село – збережи Україну» під стінами парламенту.

«Батьківщина», зокрема, вимагає негайного розгляду профільним парламентським комітетом законопроекту №3851-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгоспвиробників». Окрім того, лідер фракції повідомила, що «Батьківщина» добиватиметься ухвалення законопроекту №1599 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», який, за її словами, «дасть можливість почати жити сімейним фермам».

1

«Але без вашого тиску, без вашої активної життєвої позиції і без вашого ультиматуму ні в уряді, ні в цій прогнилій Верховній Раді ніхто пальцем не поворухне, тому що, на жаль, проблеми людей не стоять на порядку денному в цьому парламенті», – зазначила Юлія Тимошенко, звертаючись до мітингарів.

Окрім Юлії Тимошенко, до учасників акції протесту вийшли, вислухали їхні вимоги, поспілкувалися з фермерами та висловили їм свою підтримку й інші депутати від «Батьківщини». Зокрема, нардеп, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко звернувся до аграріїв з проханням скоординувати свої дії заради досягнення результату.

«Зовнішнє управління урядом, або певними олігархічними групами, – очевидне… Я дуже прошу вас координувати свої дії. Бо коли ви будете нарізно – ви не будете мати успіху!», – сказав нардеп.

Вадим Івченко заявив, що «батьківщинівці» підтримують вимоги аграріїв: щодо відставки антиселянського уряду, заборони на продаж сільськогосподарської землі та щодо термінового ухвалення законопроектів, спрямованих на підтримку фермерів.

«Те, що сьогодні пропонує Яценюк, – це ганебно, оскільки у нас діє мораторій на продаж сільськогосподарської землі й усі аграрні асоціації категорично виступають проти цього. Цей мільйон гектарів, про які говорить Яценюк, – це антинародна, антиселянська і протизаконна ініціатива», – наголосив член фракції.

Депутати нарешті повернулись обличчям до вимог аграріїв, і більшістю голосів підтримали законопроект №3851-1 на засіданні Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради. Аграрії завдяки «Батьківщині» отримали надію відновити спецрежим оподаткування ПДВ.

За словами Івченка, навіть під час засідання Комітету довелось долати тиск з боку деяких політиків, які пропонували перенести розгляд законопроекту №3851-1, який продовжує до 2018 року пільговий режим оподаткування ПДВ для аграріїв з 100% відшкодуванням коштів на одне з наступних засідань.

Також він повідомив, що це – лише початок боротьби за відновлення прав аграріїв. Тепер ще потрібно, аби 226 депутатів у залі підтримали цей законопроект.

За матеріалами ba.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *