Екоторбинка проти поліетиленового пакета: закон – вже завтра, а навички – сьогодні і негайно!

Буковинців запрошують до участі у Всеукраїнському проєкті «Мішечок»

 

Незабаром мішечки стануть повноцінною заміною пластикових пакетів. Нещодавно Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт №2051-1 про їхнє обмеження, і за умови прийняття цього закону, їх розповсюдження каратиметься штрафами. Винятком стануть лише пакети, що використовуються для м’яса, риби, сипучих продуктів. Саме тому Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» радить розпочати перехід на екоторбинки вже сьогодні.

«Шийте торбинки, змінюйте світ на краще та вигравайте призи», – закликають організатори Всеукраїнського проєкту «Мішечок», яки є частиною руху з поширення доступних екологічних рішень. Торбинки можуть ставати щоденною корисною звичкою в кожній родині – альтернативним пакуванням  при покупці товарів. До участі в проєкті запрошуються активні школярі області та їх родини.

Мета конкурсу – поширення ідеї відмови від пластику. Кілька годин чи навіть хвилин використання пакетів завершуються сотнею років на звалищі. За даними Zero Waste Europe, середній час використання одного пакета — 25 хвилин, а розкладається він від 100 до 500 років залежно від типу. Середньостатистичний українець використовує близько 500 пакетів за рік. Якщо порахувати за кількістю населення, то за рік викидається близько 20 млрд пакетів. Всі вони спочивають на звалищах, самотньо блукають вулицями України, потрапляють до організму тварин або в питну воду.

Умови прості: пошити торбинку, сфотографувати, опублікувати у соцмережах з відповідними хештегами (#ПакетНеПотрібен #мішечокSRW #schoolrecyclingworld #мішечок) і позначити відповідні сторінки (www.instagram.com/schoolrecyclingworld, www.facebook.com/Schoolrecyclingworld ). Виконавши це, автоматично стаєш учасником розіграшу призів.

Конкурс серед учнівської молоді, шкіл та позашкільних навчальних закладів проводиться з індивідуальними та колективними номінаціями. Головний подарунок – принтер для сублімаційного друку – отримає школа, учні якої пошиють найбільшу кількість мішечків.

Екомішечки для користування в повсякденному житті шитимуть до 7 травня. Переможців оголосять 12 травня 2021 року в новинах на сайті schoolrecyclingworld.org.

Будьте активними, креативними та екологічно відповідальними. Шийте мішечки, користуйтеся ними в побуті, діліться в соціальних мережах. Можливо, саме ваш мішечок стане трендом весни 2021, який підхоплять українці, – коментує Президент Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» Юлія Мархель.

Нагадаємо, що у 2020 році учасники проєкту разом пошили 18 441 мішечків, якими й дотепер користуються в повсякденному житті.

Положення проєкту та конкурсу за посиланням: http://surl.li/phtf.

Для колективних учасників додатково необхідно ознайомитися з положенням та заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/CRGAHxVQpSfqfQU47.

Дійте публічно – живіть екологічно!

Фото Суспільне.Черкаси

Організатор проєкту – Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру та за підтримки  генерального партнера – компанії PepsiCo Україна. 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *