ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН: Знищувати не можна створювати:  де влада поставить кому?

Дуже хочеться сподіватися, що фраза звучатиме саме так: «Знищувати не можна, створювати», адже йдеться про збереження Дністровського каньйону – одного з семи чудес України.   

На відкритті ХІ-го Київського безпекового форуму 12 квітня  чернівецький киянин і київський чернівчанин, як називає себе кандидат філософських наук Максим КИЯК, звернувся із запитанням до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана та Прем’єр-міністра Молдови П. Філіпа стосовно будівництва каскаду ГЕС на верхньому Дністрі. Воно звучало так: «Чи дійсно все настільки погано з українською енергетичною безпекою, що потрібно чіпати річку Дністер, забезпечивши тим самим мінус одне чудо України, мінус десять відсотків до особистого політичного рейтингу та мінус сто до власної карми?».

Відповідь Гройсмана була однозначною і короткою: «Ми прийшли не знищувати, а створювати». Натомість пан Філіп пояснив ситуацію розлогіше. Він, зокрема, сказав, що нині працює спільна група експертів із 19 спеціалістів, яка вивчає тему, досліджуючи наслідки створення каскаду ГЕС на верхньому Дністрі на екосистему та довкілля. Молдовський прем’єр підкреслив також, що ми маємо залишити те природне багатство, яким нині володіємо, своїм дітям і онукам.

Утім, мешканцям України загалом і жителям Буковини зокрема залишається, мабуть-таки,  сподіватися тільки на удачу. Бо, як засвідчили результати дослідження політичних аналітиків, український прем’єр торік виконав лише 49% своїх обіцянок.

Вл. інф.      

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *