Дебати не відбулися, та запитання до Михайлішина Другановський озвучив

Учора, 16 жовтня, о 18.00 у конференц-залі Business Community «Boss Hub», що на проспекті Незалежності, 119, мали би відбутися дебати між лідерами виборчих перегонів за посаду міського голови Чернівців, двома Віталіями – Другановським та Михайлішиним, повідомляє кореспондент «Версій». Один, як відомо, представляє партію «Слуга Народу», а інший – партію «Команда Михайлішина». До слова, це не перший випадок, коли учасники дебатів з тих чи інших причин не зустрічаються. Мабуть, українські місцеві політики ще не доросли до такого високого ступеня демократії та відповідальності…

Утім, зважаючи на те, що на місце передвиборчої зустрічі прибули представники ЗМІ, подія все ж таки відбулася, згідно з озвученим форматом: дебати мали складатися з трьох блоків. Перший блок –  представлення своєї програми, відтак – обмін запитаннями, по три від кожного, і, нарешті, третій блок – репліки кандидатів.
Модераторка заходу Тетяна Заволічна запропонувала Другановському випробувати щастя й потягти жереб. Очільник обласної організації слуг виявився щасливцем. Але, так чи інакше, тільки він і презентував свою програму.

Отже, Стратегія розвитку Чернівців від Віталія Другановського:

*питна вода з крана для чернівчан;

*відновлення історичного центру;

*будівництво об’їзної дороги;

*реконструкція чернівецького аеропорту;

*технохаби на місці закинутих промислових зон;

*набережна Пруту з рекреаційно-відпочинковою зоною;

*багатофункціональний спортивний комплекс з олімпійським басейном.

Як повідомила модераторка дебатів Тетяна Заволічна, відповідаючи на запитання журналістів, лист до Михайлішина із запрошенням на дебати від Другановського був відправлений на сторінку Віталія Михайлішина. Сам кандидат на посаду міського голови зауважив, що, на його думку, в Чернівцях «ні в кого немає сумнівів, що Другановський викликав Михайлішина на дебати». Свій виклик опонентові він аргументував результатами соціологічних досліджень, згідно з якими, за його словами, він і Михайлішин є одними з лідерів передвиборних перегонів. А формат дебатів п.Другановський запропонував п.Михайлішину ще напередодні заходу на своїй сторінці у фейсбуці.

Отже, 3 запитання від Другановського до Михайлішина

 

1.Ви чинний депутат Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто». При цьому вже багато років живете в Києві і займаєтеся там бізнесом. Ви є власником і директором щонайменше двох комерційних фірм – ТОВ «ГЛАСКО ТРЕЙДИНГ» і ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ГОМЕЛЬ СКЛО» – які зареєстровані і сплачують податки саме в Києві, а не в Чернівцях. У мене виникло логічне запитання: Може, Ви помилилися містом, в мери якого Вам варто балотуватися?

 

  1. Вас пов’язують із одіозним олігархом Дмитром Фірташем, який упродовж багатьох років – і буквально зараз – душить чернівчан своїми тарифами на газ. Особливо безпідставними, незрозумілими і антилюдськими тарифами на транспортування газу навіть для тих, хто ним не користується. Запитання від чернівчан: Чи справедливі тарифи на газ у Чернівцях і Чернівецькій області?

 

  1. Ви стали депутатом Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто» 2015 року. Я проаналізував статистику Вашої роботи в міській раді тільки за 2019 рік. Чесно кажучи, був у шоці. Ви пропустили аж 58 засідань міської ради. Це 29,7% від загальної кількості. Крім цього, Ви прогуляли всі засідання комісій міської ради. Всі 100%! У своєму інтерв’ю Ви сказали наступне. Цитую: «Мене не було на сесіях, тому що мені запропонували роботу в Києві – очолити торговий дім. Це білорусько-українська компанія. Я там досі працюю директором». Віталію Михайловичу, я так розумію, що Ви самі себе запросили в Київ працювати у власній фірмі. А тепер запитання: Ви зараз намагаєтеся знову потрапити до міської ради, щоби продовжити цю сумну традицію – прогулювати всі засідання комісій і не з’являтися на сесії міської ради Чернівців?

 

Кандидат на посаду мера висловив також думку, що п. Михайлішин може дати  відповіді на ці запитання поштою або через ЗМІ. Другановський озвучив також свою фінальну репліку:
«У 2010 році Ви вперше стали депутатом Чернівецької міської ради від Партії Регіонів і були секретарем міської ради. У 2014 році, коли влада Віктора Януковича розганяла Євромайдан зі зброєю, внаслідок чого загинули десятки активістів, Ви все одно продовжували заявляти, що підтримуєте Віктора Януковича. Навіть після стількох смертей ні в чому не повинних людей. Відповідне відеопідтвердження є в мережі Інтернет. У зв’язку з цим у мене до Вас таке запитання: Ви і зараз вважаєте, що президент України має право розстрілювати мирні протести?»

 

Тепер слово за Віталієм Михайлішиним. Та чомусь складається враженння, що передвиборний двобій між Віталіями на цьому завершиться. А втім, – хто зна…  Тим паче, що попереду 25 жовтня.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *