Фестивальна мода на «Файному»: цьогоріч – кигурумі

Цьогоріч на фестивалях мода на кигурумі – суцільні костюми мультяшних героїв чи тваринок, – яка прийшла до нас із Японії, досягла свого піку. І якщо спочатку кигурумі (від японського «носити м’яку іграшку») купували для дітей або дорослих як піжаму, то зараз костюми-копії улюблених героїв чи кумедних тварин у повний зріст – модний фестивальний «прикид».

Костюми вільного покрою не утруднюють руху і пасують усім. Єдиний недолік – такі комбезики шиють зазвичай із теплої і м’якої тканинки. А на «Файному місті» в Тернополі було спекотно у всіх сенсах цього слова – в тому числі, й за погодними умовами.

Але фестивальники в кигурумі не переймалися спекою, а раділи самі і приносили радість довколишнім.

 

Про те, чому він на цього фесті – «Панда з бамбуком», розповів Михайло з Калуша зі стеблом кукурудзи в руках :)

  • Я вам так скажу, що люди тут просто хочуть подуркувати. Так є щороку, і цього року – в отакий спосіб. Кожен хоче бути чимось унікальним, чимось виділитися.

Я це не придумав – я це побачив і підхопив. Багатьом сподобалася така ідея, і ось уже це масово. Бачите, що йде отака «тваринка» – можна підійти, посміятися, поговорити, «дати п’ять»… Залишаються приємні спогади. А потім йдете десь, уже не на фесті, а посеред року, бачите такий костюм і думаєте: «Чому б мені його не купити?» Купуєте, а потім надходить час якогось фесту, і ви згадуєте: «Та я ж купив собі костюм!» І радієте.

  • У тебе так і було – сам купив посеред року?
  • У мене трошки не так – мені цей костюм подарувала моя дівчина (сором’язливо усміхається – авт.)
  • Але вдягнути його – це твоя приватна ініціатива? Ну це ж не те що зібрали кілька десятків чи сотень людей і сказали: ти будеш Пандочкою, а ти Тоторо, а ти Качечкою…
  • Абсолютно приватна! До речі, я почав уже думати, аби виходити в ньому на вулицю – в магазин там, чи ще кудись… Це весело. Звісно, хтось буде думати: «Якийсь дурний», – але ж усе одно прикольно.
  • Пандочка зі стеблом кукурудзи – це така актуалізація образу до території?
  • Кукурудза, якщо обірвати листки, дуже нагадує на вигляд бамбук. Тож я – Панда з бамбуком :)

А кому забракло грошей, часу або сміливості придбати кигурумі – виходили з ситуації як могли:

тішили народ ексклюзивними образами,

обсипалися кольоровими порошками холі або дуркували в будь-який інший спосіб.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *