«Таємниці України для тебе»

Презентація міжнародного культурно-соціального проєкту в Чернівецькій області з такою назвою відбудеться 7 червня 2021 року о 14:00 в приміщенні КБУ «Культурно-мистецький центр ім. І.Миколайчука» (м.Чернівці, вул. Головна, 140). 

Мета проєкту – залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. 

«Цей проєкт — вимога часу і необхідність. Адже давно назріла потреба створення єдиної бази видів народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), зібрання рецептів автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), популяризація історичних, природних та культурних об’єктів з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл/міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам’ятки)», – зазначають ініціатори проєкту. 

У заході, організованому за підтримки Чернівецької обласної ради та Чернівецької міської ради, візьмуть участь міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.) Павло Клімкін, Почесний консул Угорщини в Івано-Франківську та Івано-Франківській області Василь Вишиванюк, керівник Центру української культури у м.Таллінн (Естонія) Анатолій Лютюк,  голови ОТГ Чернівецької області. 

Організатори міжнародного культурно-соціального проєкту: БФ «Чисті Серцем» та Центр української культури у м.Таллінн (Естонія).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *