Про інвестиції та судову реформу

Показники чистих прямих іноземних інвестицій у кризовому 2020 році були найгіршими за останні 20 років, за підсумками року показник щонайкраще становитиме нуль. Про це за повідомленням  Інтерфакс-Україна розповіла голова інвестиційної компанії Horizon Capital Олена Кошарна під час обговорення Національної економічної стратегії. «Пандемія COVID-19 нашкодила економікам країн всього світу, і Україна не стала винятком. Унаслідок пандемії ті цифри ПІІ, які ми бачимо у країні,– найгірші за 20 років», – зазначає п. Кошарна. Вона також додала, що з метою зміни ситуації бізнес налаштований на співпрацю з українським урядом.

Кошарна вказала, зокрема, на важливість судової реформи для збільшення обсягів інвестицій: «Ми всі маємо діяти для рішучого просування судової реформи, оскільки Україна посідає 105-те місце серед 141 країни за незалежністю судової системи. Ми маємо підтримати впровадження в Україні ринків капіталу, товарів та енергетики і запустити механізми залучення інвестицій…».

 

Довідково: 

Олена Кошарна – засновник та Головний виконавчий директор Horizon Capital, провідної компанії прямого інвестування в Україні та регіоні з більш ніж $ 850 млн під управлінням у чотирьох фондах, та є членом Інвестиційного комітету компанії. Вона також Виконавчий віце-президентом Western NIS Enterprise Fund, фонду американського уряду розміром $150 млн.

Пані Кошарна є Головою Ради директорів Американської торгівельної палати (ACC) в Україні, організації, членом Private Equity Women Investor Network (PEWIN), членом Ради Директорів та Віце-президентом Світового конгресу українців, членом Дорадчої ради Конгресу українців Канади в Україні, членом Наглядової ради Німецько-польсько-українського товариства в Україні, Віце-головою Дорадчої ради Києво-Могилянської бізнес-школи та членом Ради директорів Української академії корпоративного управління. Вона – членкиня Організаційного комітету, який започаткував перший Український Дім у Давосі ( Швейцарія), з нагоди Всесвітнього економічного форуму.

Пані Кошарна нагороджена ювілейною медаллю Президента України «25 років Незалежності України» в якості відзнаки її багаторічного вкладу в Україну.

Пані Кошарна народилася у Канаді і живе та працює в Україні більше 25 років, є сертифікованим професійним бухгалтером і здобула диплом з відзнакою в галузі ділового адміністрування в Школі бізнесу Айві (Ivey School of Business) у Канаді.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *