Офісного будинку на вулиці Гонти не буде? Мешканці перемогли?

Справа з будівництвом у Чернівцях за адресою вулиця Івана Гонти, 20, схоже виходить на фінішну пряму. Нагадаємо, у травні 2011 року тут почали закладати фундамент для зведення офісно-складського центру у кілька поверхів, після чого у стінах прилеглих споруд з’явилися тріщини. Жителі підняли хвилю протетсу, за їхніми зверненнями розпочались одразу кілька судових справ проти забудовника – Регіональної спілки «Справа Кольпінга».

У серпні минулого року відділ охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради видав приписи про припинення будівництва, але забудовник подав позов у суд, який, зрештою, програв.

Будинки, що на вулиці Гонти, зводили ще за часів Румунії, до цього тут були стави і королівські стайні. Зараз цим спорудам під сотню років, а тому не дивно, що вантажівки з будівельними матеріалами, закладання фундементу спричинили тріщини у їхніх стінах, стелях і підвалах. Жителі вулиці, а це переважно пенсіонери, почали бити на сполох, тож міськрада видала припис на припинення будівництва.

Жителі твердять, що будівництво велося, незважаючи на рішення міськради про його призупинення. Забудовник подав позов до суду з метою відстояти будівництво, адже гроші вкладено. Та суд прийняв рішення не на користь позивача.

Нині справу передали до прокуратури з метою визнати будівництво незаконним, а згодом – і знести проблемну споруду. Постраждалі мешканці сподіваються також отримати матеріальну компенсацію на ремонти своїх будинків.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *