Як буковинка Марія ДУЩАК виборола подорож до Монако та Ніцци

  

За останні 5 років наші краянки двічі завойовували корону щорічного конкурсу професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал», чого досі не траплялося у 12-річній історії конкурсу.

2018-го в конкурсі, який цього разу проходив у Харкові, брали участь 20 медсестер з різних куточків України. Чернівецьку область представляла медична сестра хірургічного відділення Новоселицької районної лікарні Марія Дущак, яка виборола звання найкращої на Буковині під час обласного конкурсу.

Марія вчилася сестринської справи там же, у Новоселиці, медколедж закінчила з відзнакою та вже 8 років працює за фахом.

Кожний хірург розповість вам, як це важливо мати під час операції спритну й тямущу хірургічну медсестру, адже від її знань, досвіду, швидкості реакції й точності рухів так само, як від професійності хірурга залежить життя пацієнта.

На всіх етапах складного конкурсу Марія Дущак виступила блискуче, набравши 98 балів зі ста можливих.  Вона не лише показала професійність як хірургічної сестри, але й продемонструвала практичні навички в педіатрії. Не менш професійно наша учасниця виконала й спецзавдання, яке полягало для неї в зупинці артеріальної кровотечі.

Крок за кроком Марія рухалася до перемоги. Нарешті оголосили підсумки: найкращою медсестрою України визнано Марію Дущак.

Друге місце посіла учасниця з Хмельницького і третє – представниця Полтави.

Традиційно нагорода конкурсу «Ескулап-професіонал» – діадема та статуетка Фло́ренс Найтінге́йл – щороку передається від торішньої переможниці нинішній. Але є в конкурсі й, так би мовити, неповоротні нагороди. Цьогоріч це був – і Марія отримала його в руки – сертифікат на подорож до Монако та Ніцци.

Марія Дущак стала другою буковинкою, яка завоювала звання найкращої медсестри України. Нагадаємо, 2015-го на ІХ конкурсі в Луцьку корону найкращої отримала медсестра відділення хірургічної стоматології Чернівецької обласної клінічної лікарні Майя Теперчук. Крім того, учасниці з Буковини часто здобували в таких змаганнях другі-треті місця.

Звісно, не відкидатимемо підтримку Асоціації медичних сестер, Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Новоселицької РЛ, медичних коледжів області.

Але таке часте потрапляння «в десятку» нашого медсестринського персоналу свідчить і про постійну роботу, самовдосконалення, вміння вчитися й не стояти на місці.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *